Quantcast

Visi nauji koronaviruso atvejai nustatyti Vilniaus sveikatos priežiūros įstaigose

Visi trys nauji koronaviruso atvejai patvirtinti Vilniuje, sveikatos priežiūros įstaigose, pirmadienį BNS patvirtino Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Vienas atvejis yra susijęs su Santaros klinikomis – susirgo darbuotojo artimas asmuo, taip pat užsikrėtė Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės slaugytoja ir Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės slaugytojo padėjėja“, – sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Anot jos, psichiatrijos ligoninėje darbuotojos susirgimas nustatytas atliekant profilaktinį patikrinimą, sąlytį su užsikrėtusiąja turėjo aštuoni kolegos ir aštuoni pacientai.

Kaip teigia NVSC atstovė, pirminiais duomenimis, koronavirusu užsikrėtusi Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės slaugytojo padėjėja sąlyčio su kolegomis ar pacientais neturėjo.

„Tyrimas atliktas prieš grįžtant iš atostogų, šeimoje nustatytas vienas sąlytį turėjęs asmuo“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė R. Lingienė.

Savaitgalį patvirtinta 13 užsikrėtimo atvejų ir trys mirtys.

Per savaitgalį NVSC patvirtino 13 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų: Vieną – Telšių apskrityje, po du – Utenos ir Klaipėdos apskrityse, aštuoni – Vilniaus apskrityje.

Koronavirusas vienam iš Vilniuje nustatytų atvejų patvirtintas po mirties, jis mirė dėl kitų priežasčių.

Iš dvylikos per savaitgalį patvirtintų aktyvių ligos atvejų, anot NVSC, keturi yra įvežtiniai: du – iš Švedijos, po vieną – iš Anglijos ir Danijos.

Šeši atvejai yra susiję su židiniais Santaros klinikose ir Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Taip pat COVID-19 liga patvirtinta Ignalinos rajono ligoninės darbuotojui bei Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojui, dirbančiam padalinyje, kuriame gydomi koronavirusu sergantys žmonės.

Šeštadienį NVSC taip pat pranešė apie dvi mirtis nuo COVID-19.

Vienas mirusysis priklausė 81–90 metų amžiaus grupei, kitas – 51–60 metų amžiaus grupei, abu jie turėjo gretutinių ligų.

„Abu asmenys mirė Santaros klinikose“, – teigė R. Lingienė.

Užgeso dar penki koronaviruso židiniai

Kaip informavo NVSC atstovė, šiuo metu užgesusiais laikomi dar penki koronaviruso židiniai.

„Suvaldytas buvęs protrūkis Respublikinėje Kauno ligoninėje, paskutinis atvejis registruotas gegužės 8 dieną. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvęs protrūkis taip pat suvaldytas, paskutinis atvejis nustatytas – irgi gegužės 8 dieną“, – kalbėjo NVSC Vilniaus departamento direktorė.

„Dar vienas protrūkis suvaldytas Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centre, esančiame irgi Klaipėdoje, paskutinis atvejis registruotas gegužės 18 dieną – šiandien yra lygiai 14 dienų nuo paskutinio atvejo“, – pridūrė R. Lingienė.

Anot jos, židiniai taip pat užgesinti Kartenos katalikiškosios palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje bei šalia Nemenčinės esančiuose globos ir slaugos namuose „Senevita“.

Iš viso Lietuvoje, pirmadienio duomenimis, patvirtinti 1678 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Infekcine liga tebeserga 363 užsikrėtusieji, pasveiko – 1236.

Nuo COVID-19 mirė 70 asmenų, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi, taigi

Taigi, taigi     portretas
Laikas padėkoti Verygai už jo sunkų darbą, užkabinti medalį ir iškilmingai grojant orkestrui, išlydėti į užtarnautą poilsį. Kas be ko, išvardijant jo nuopelnus Sveikatos ministerijai ir Lietuvos žmonėms. Tik jam vadovaujant gydymo įstaigos tapo ligų platinimo židiniais. Dabar kiekvienas, apsilankęs gydymo įstaigoje, turi galimybę ne tik apsikrėsti, bet jei pavyks ir sėkmingai numirti. O, kur dar jo genialūs draudimai ir uždraudimai? Tikrai žmogus nusipelnė ramaus poilsio ir ne tik kapinėse.

Kaunas

Kaunas portretas
Kaune, jei skelbiama tiesa, jau seniai nėra viruso, bet veryga vis tęsia karantiną.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių