Quantcast

Vis dar dominuojanti yra delta atmaina, sako ekspertai ir ragina trečiam skiepui

Niekas nežino, kiek veiksmingos bus vakcinos, kad žmonės neužsikrėstų naujai atrasta ir greitai plintančia COVID-19 omikron atmaina, ir kiek jos apsaugos nuo sunkios ligos.

Atliekami laboratoriniai tyrimai, siekiant nustatyti vakcinos veiksmingumą prieš omikron, rezultatų tikimasi per kelias savaites. O kol kas delta atmaina išlieka dominuojanti, ir ekspertai, vyriausybės bei vakcinų gamintojai ragina žmones pasinaudoti sustiprinančiais skiepais, kur jie prieinami. Esami skiepai ir toliau labai veiksmingi, užkertant kelią sunkiai susirgti nuo delta atmainos, ir mažina riziką, kad ligoninės bus perpildytos.

Vykdomi laboratoriniai tyrimai, siekiant nustatyti, kiek šiandien naudojamoms vakcinoms pasiduoda omikron. Šis procesas turėtų duoti rezultatus per dvi ar tris savaites.

„Pfizer“, „Johnson & Johnson“ ir „Moderna“ teigia, kad pradėjo kurti naują vakcinos versiją, skirtą konkrečiai omikron, jei esami skiepai nepadės. „Pfizer“ pažadėjo, kad nauja vakcina bus pagaminta per 100 dienų, tačiau jos įdiegimas užtruks daug ilgiau ir bus pradėtas naudoti tik pavasarį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Ce ne delta atmaina o sudo marmalo atmaina išzudyti visa zmonijos genocita priešinkimes toms nesamonems uzteks valdzezmogems is zmoniu daryti banduomuosius triušius

Anonimas

Anonimas portretas
čia iš tų susirgimų kur ilgalaikis dirbtinis įmunitetas nesusidaro,tai kas vakcinuojasi tai ir turės tai daryti reguliariai,kol nebus išrasti efektyvus vaistai nuo to susirgimo,tai tas trečias tai tikrai ne paskutinis.Tai jei pradejai tai ir badykis kas pusmeti ramiau miegosi,o kas liečia ilgalaikių pasekmių tai to tai tikrai dar niekas nežino,neveltui juk vyriausybė ir gamintojai kratosi atsakomybės.

jooo

jooo portretas
Nebaige vieno eksperimento, jau ruosia nauja.. Zmones maziau svarbus, nei pinigai. Rupinasi ne ligoninemis, ne daktarais, bet kaip kuo daugiau sutaupyti pinigu.. Ir dar per prievarta turim pasirasyti sutikima jame dalyvauti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių