Quantcast

Vietoj šventės – dovana mažiesiems onkologiniams pacientams

Klaipėdos vaikų ligoninėje sunkiai sergantiems vaikams įrengtas modernus procedūrų kabinetas. Tokią dovaną onkologiniams pacientams įteikė 20 metų veiklos jubiliejų mininti Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija.

Įrengė kabinetą

Praėjusią savaitę Klaipėdos vaikų ligoninėje susirinko neįprastai daug kostiumuotų vyrų – asociacijai priklausančių kompanijų vadovai lankėsi Hematologijos, Nefrologijos ir Gastroenterologijos skyriuose, kur apžiūrėjo už ligoninei skirtą 10 tūkst. eurų paramą nupirktą įrangą.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas svečiams aprodė naujai įrengtą procedūrų kabinetą su modernia įranga, kuri mažiesiems pacientams palengvins sudėtingas procedūras.

Slaugytojos pasakojo, kad mažieji pacientai jau pastebėjo bei įvertino gerokai pasikeitusį procedūrinį.

Už paramos lėšas ligoninė įsigijo kraujo mėginių paėmimui, medikamentų suleidimui skirtą procedūrų kėdę, dvi automatines infuzines tūrines pompas ir tris procedūroms atlikti skirtus mobilius multifunkcinius staliukus.

Pasak gydytojos onkohematologės Audronės Stonkienės, erdvus ir modernus procedūrų kabinetas šiame skyriuje, kur praleidžiama daug laiko, – bene svarbiausias. Nuo šiol jis bus patogus ne tik pacientams, jų tėvams, dažniausiai per procedūras pageidaujantiems būti šalia, bet ir medikų personalui palengvins darbą.

Slaugytojos pasakojo, kad mažieji pacientai jau pastebėjo bei įvertino gerokai pasikeitusį procedūrinį.

Mažėja onkologinių ligų

Gydytoja A. Stonkienė pasidžiaugė, kad mažėja onkologinių pacientų, rečiau nustatoma leukemija. Šis pokytis gali būti susijęs ne tik su mažėjančiu gimstamumu, bet ir gerėjančia diagnostika.

"Skyriuje vaikams diagnozuojame ligas, prireikus paruošiame tolesniam gydymui ir chemoterapijos kursui, tada išleidžiame gydytis į didesnius centrus Vilniuje arba Kaune. Tarp chemoterapijos kursų mažieji pacientai prižiūrimi uostamiestyje, mūsų ligoninėje, kur jiems išgydome infekcijas, sustipriname kraują, ir jie vėl važiuoja į mūšį", – apie ligoninės kasdienybę pasakojo onkohematologė.

Įveikę onkologinę ligą vaikai po to stebimi dar penkerius metus – per tą laiką ligoninės personalas susigyvena ne tik su įvairaus amžiaus pacientais nuo dvejų iki 18 metų, bet ir jų tėvais.

Skyrė šventės pinigus

Apžiūrėję dovanotą įrangą bei įvertinę skirtumus tarp naujai įrengto ir senesnio procedūrų kabineto, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas Vidmantas Dambrauskas su kolegomis pasidžiaugė prasmingai išleistais pinigais.

"Nutarėme, kad kur kas prasmingiau, užuot išleidus nemažą sumą pinigų asociacijos jubiliejaus minėjimo šventei, pereiti prie tvaresnio požiūrio ir skirti pinigus ilgalaikę vertę kuriantiems darbams, aplinkai, kuri mus supa", – sakė V. Dambrauskas.

Kompanijų vadovai šmaikštavo, kad parama vaikams juos suvienijo – įprastai sudėtinga visiems kartu susitikti. Taip pat tikimasi, kad parama onkologiniams pacientams ir ligoninei taps gražios tradicijos pradžia.

Keičiasi erdvės

"Džiugu, kad verslas tampa vis sąmoningesnis ir vis dažniau šventėms ar partnerių dovanoms skirtą biudžetą skiria savo aplinkai: gydymo įstaigoms, bendruomenėms, ne pelno siekiančioms organizacijoms. Aukodami, darydami prasmingus darbus, tampame atidesni vienas kitam, atsakingesni ir tiesiog geresni. Tai kuria tvirtą mūsų visuomenės pagrindą", – sakė vyriausiasis gydytojas.

Ligoninės vadovas svečiams taip pat aprodė šiuo metu dar remontuojamą bei keičiamą erdvę pirmajame aukšte tarp rūbinės ir kavinės. Ši vieta po truputį tampa vis žaismingesnė ir jaukesnė mažiesiems lankytojams.

Pasak V. Žalimo, mažieji pacientai ligoninėje neretai praleidžia gana daug laiko, tad stengiamasi, kad aplinka prasklaidytų niūrias nuotaikas ir sienos neprimintų įprastos gydymo įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Labai geras darbas. Linkiu, kad ne tik švenčių metu, o pastoviai tokios įmonės užsiimtu labdaringa veikla. Piktų žmonių su savo komentarais visada bus pilna visur, bet kas ką besakytu- tokia labdara yra geras darbas.

jis

jis portretas
Puiki iniciatyva, pagarba.

onko

onko portretas
Ačiū šitai kompanijai nuolatos ir gausiai mus nuodijant savo veikla... URA tovarišči
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių