Quantcast

Vietoj išsvajotų putlių lūpų – košmaras

Putlių lūpų ilgai troškusi klaipėdietė galiausiai ryžosi pasitobulinti save. Tačiau nevykusiai atlikta procedūra ne tik neatnešė laukto rezultato, bet subjaurojo merginai veidą.

Pasikvietė į kabinetą

"Jau paauglystėje kompleksavau dėl siaurų lūpų ir tas nepasitenkinimas savimi nuolat didėjo", – atviravo viešumo bijojusi 23-ejų klaipėdietė M.

Mergina teigė iš pradžių skeptiškai žiūrėjusi į bet kokias dirbtines veido korekcijas.

Tačiau, pasitaikius palankiai progai, netruko pakeisti savo nuomonę.

"Visada buvau už natūralumą. Bet neseniai viena draugė pasigyrė pati savo kailiu išbandžiusi lūpų putlinimą. Atrodė tikrai gerai, tad susigundžiau ir aš", – tarstelėjo pašnekovė.

Apie neva greitą ir veiksmingą metodą, kai į lūpas sušvirkščiama hialurono rūgšties, sužinojusi klaipėdietė neatsispyrė – surinko nurodytą telefono numerį ir susitarė dėl laiko.

"Nedideliame nuomojamame kabinetuke Taikos prospekte mane priėmė jauna specialistė, papasakojo, kas bus daroma ir kokio poveikio galiu tikėtis. Skausmo nebijojau, ko tik nepadarysi dėl grožio", – teigė mergina.

Nevykusi P.Anderson kopija

Atliekant lūpų apimties korekciją, moteriai buvo sušvirkšta hialurono rūgšties ir pažadėta, kad po kelių dienų ar savaitės, kai praeis tinimas, veidas atrodys pribloškiamai.

Tačiau nutiko priešingai.

Lūpos ne tik sutino ir pamėlynavo, bet pradėjo pūliuoti.

Atrodžiau klaikiai – kaip nevykusi Pamelos Anderson kopija.

"Taip skaudėjo, kad nežinojau, kur dėtis. Kadangi mano draugė nieko panašaus nejautė, labai sunerimau. Atrodžiau klaikiai – kaip nevykusi Pamelos Anderson kopija. Lūpos kreivos, išsipūtusios tarsi balionas. Lyg mane kas nors būtų primušęs. Bijojau tokia rodytis žmonėms", – pasakojo klaipėdietė.

Ji apgailestavo, kad prieš procedūrą nepasidomėjo, ar specialistė turi higienos pasą.

"Įsimetė kažkokia infekcija, dėl kurios turėjau rimtų nemalonumų. Neaišku, gal buvo dirbama nešvariomis priemonėmis ar tiesiog nepataikyta į tinkamą vietą", – svarstė pašnekovė.

Taupymui – ne vieta?

Pranešimų apie namuose ar nuomojamose patalpose atliekamas grožio procedūras mirgėte mirga interneto socialiniai tinklai.

Neseniai išsimokslinusios ar visai išsilavinimo bei praktikos neturinčios specialistės skelbiasi viską darančios už mažesnę kainą. Todėl klienčių joms netrūkta.

"Taip sutaupyti bandančios merginos labai rizikuoja", – įspėjo Nacionalinio sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėja Asta Šlepetienė.

Taip sutaupyti bandančios merginos labai rizikuoja.

Naivuolės turėtų atkreipti dėmesį į gresiančias komplikacijas.

Atlikus lūpų putlinimo procedūrą, gali pasireikšti nemalonūs šalutiniai efektai: infekcijos ir uždegimai, veido nervų sutrikimai, alergijos, pasikartojantis herpis ar net diabetas.

Lūpos taip pat gali pasidaryti asimetriškos, sukrypti.

Naudojamos priemonės turi būti laikomos šaldytuve, privaloma įrankių dezinfekcija ir sterilizacija.

Leidžiant hialurono rūgštį patariama masažuoti lūpų sritį, dėti ledą, kad šios nesutintų ir nemėlynuotų.

"Prieš naudojantis tokia paslauga patarčiau nepasiduoti pirmam impulsui ir daugiau pasidomėti jos teisėtumu. Galima pasitarti su mumis", – sakė vedėja.

Dirba namuose

Turinčiuosius pretenzijų dėl atliktos paslaugos kokybės Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vedėja A.Šlepetienė ragino nedelsiant kreiptis į tarnybą.

"Tuomet pasižiūrėtume, ar specialistė turi higienos pasą, atliktume operatyvią kontrolę ir galėtume atsakyti – neigiamas poveikis susijęs su organizmo reakcija ar su naudojamų priemonių netinkamumu", – komentavo vedėja.

Vis dėlto nukentėję asmenys dažniausiai nutyli apie patirtą siaubą.

Pašnekovė svarstė, galbūt nedrįsta, bijo ar nemato prasmės pranešti.

"Dar vienas labai svarbus niuansas – ar moteris lankėsi oficialioje įstaigoje. Jei sulaukiame skundų apie nelegalų darbą namuose, šią informaciją iškart perduodame policijai", – patikino A.Šlepetienė.

Taiko didesnes baudas

Už higienos normų reikalavimų nesilaikymą skiriamos nemenkos baudos.

Nuo šių metų sausio 1 d. vertimasis ūkine komercine veikla neturint higienos paso užtrauks baudą nuo 300 iki 850 eurų.

Minėtas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, – nuo 900 iki 1,7 tūkst. eurų.

Minimali bauda už higienos reikalavimų nesilaikymą dirbantiems su verslo liudijimu – įspėjimas, įmonės vadovui – nuo 140 iki 600 eurų.

Nusižengus pakartotinai, atitinkamai nuo 140 iki 600 eurų ir nuo 500 iki 1,2 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Taip ir reikia tai kvaišai.

štepcelis

štepcelis portretas
BUTŲ LIUKSOVAI, JEI BOBOS SUGALVOTŲ Į LŪPAS DĖTIS ŠARATUS, NU IR Į LIEŽUVĮ.

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS  portretas
Ojei tai butu kitos lupos ,tragedija ,negaletu ciki ciki daryti ,o cia tai tragedija butu.O siaip tai smegenu arbatinis saukstelis ,pas varna ju daugiau.Plastelino susileistu ,galetu pasireguliuot ,kaip nori..
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių