Quantcast

Viceministrė: baigiama rengti tvarka dėl savitestavimo, kai žmonės testą galės įsigyti vaistinėje

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė sako, kad ministerija baigia rengti tvarką dėl savitestavimo, kai žmonėms būtų užtikrinta galimybė įsigyti koronaviruso testą vaistinėje ir patiems jį pasidaryti. Tiesa, ministrė akcentuoja, kad šie testai bus skirti sąmoningumui didinti, tuo atveju, jei jis bus teigiamas, vis tiek reikės vykti į mobilųjį punktą.

„Esame baigiamosiose stadijose ir gal kitą savaitę turėsime tvarką, kad vaistinėse bus galima įsigyti testų žmonėms patiems pasidaryti. Bet labai svarbu suprasti, kad tie testai bus sąmoningumui didinti, save pasitikrinti. Mes kaip valstybė sudarysime galimybę žmonėms po savitestavimo nuvažiuoti į mobilų punktą ir pasidaryti tikrą testą, bet savitestavimo testai nesukurs visų kitų sąlygų, ką sukuria kiti testai, – po teigiamo savitestavimo netaps privaloma izoliacija nei su tuo susijusios nedarbingumo išmokos ar visi kiti dalykai“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete trečiadienį sakė Ž. Simonaitytė.

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė. SAM nuotr.

Tuo metu Lietuvos vaistinių asociacijos (LSA) pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė sakė, kad šiuo metu vaistinėse dar negalima įsigyti testų, tačiau, kai bus patvirtinta savitestavimo tvarka, jų įsigyti bus galima.

„Šiuo metu patvirtinti tik profesionaliam naudojimui skirti testai. Reiškia, jeigu asmuo jį nusipirktų, jis turėtų neštis į gydymo įstaigą, kad jam testą padarytų. Kitos šalys šiuos testus leidžia parduoti ir patiems žmonėms naudoti kaip savikontrolei, bet tam reikalingas mechanizmas. Akreditavimo tarnyba turi pasakyti, kokius testus (galima naudoti – ELTA), Sveikatos apsaugos ministerija turi tvarką patvirtinti. Šių dalykų laukiame, kai jie tik bus, tuomet vaistinėse turėsime įsigyti testų“, – sakė K. Nemaniūtė-Gagė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu nee

Nu nee portretas
čia geras dalykas. O tai kiek dabar testas kainuoja?Nerealiai..Užtai kad galimybė jį padaryt gana problematiška

tai

tai portretas
eilinis pasipinigavimas,jei testas nieko nereiskia,tai kam pinigus bereikalo laidyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių