Quantcast

Vėžiu sergantiems žmonėms – rekomendacijos dėl saviizoliacijos

  • Teksto dydis:

Nacionalinis vėžio institutas pacientams parengė rekomendacijas onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams dėl šiuo metu būtinos saviizoliacijos.

Onkologinių pacientų, esančių aktyvaus gydymosi etape (taikant chemoterapiją, radioterapiją, kaulų čiulpų transplantaciją ar operacinį gydymą,) imuninė sistema yra nuslopinta, dėl ko jie yra neatsparūs infekcinėms ligoms. Onkologiniams pacientams, užsikrėtusiems koronaviruso infekcija, būdinga sunkesnė ligos eiga, jiems dažniau suteikiama intensyvi priežiūra, plaučių ventiliacija, šie ligoniai dažniau miršta.

Atsižvelgiant į ligos sudėtingumą, vėžio diagnostikos ir gydymo paslaugos karantino metu turi būti teikiamos neatidėliotinai, griežtai kontroliuojant infekcijos plitimo riziką gydymo įstaigoje ir tarp pacientų, kuriems teikiama ambulatorinė paslauga.

NVI specialistai parengė rekomendacijas dėl bendro onkologinių paslaugų organizavimo, medikamentinio priešvėžinio, spindulinio ir chirurginio gydymo, taip pat ambulatorinių, diagnostinių, skausmo gydymo ir kt. paslaugų organizavimo, saviizoliacijos ir kt.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija primena, kad nors Lietuvoje paskelbus karantiną visose gydymo įstaigose atšauktos planinės konsultacijos, operacijos ir kitos procedūros, onkologinėmis ligomis sergančiųjų gydymui šios sąlygos negalioja. Tai reiškia, kad visos paslaugos, kurių reikia onkologinėmis ligomis sergantiems, turi būti suteiktos net ir karantino laikotarpiu.

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) pasidalijo rekomendacijomis socialiniame tinkle.


Šiame straipsnyje: vėžysonkologinė ligakoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių