Quantcast

A. Veryga: virusas globos įstaigose plinta dėl nepakankamos infekcijų kontrolės

Koronavirusas slaugos ir globos įstaigose plinta dėl nepakankamos infekcijų kontrolės, sako kadenciją baigiantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Ką mes matome patys ir identifikuojame kaip problemą, yra infekcijų kontrolė. (...) Su slaugos, globos įstaigomis matome, kad ten virusas išplinta ir tai dažnu atveju sietina su nepakankamais įgūdžiais infekcijų kontrolei, nes anksčiau tose įstaigose tiesiog nebūdavo poreikio tokia veikla užsiimti“, – sakė ministras.

Anot jo, tinkamas apsaugos priemonių dėvėjimas ir kitos priemonės yra praktiškai įgyjami įgūdžiai, todėl gydymo įstaigos, jau anksčiau susidūrusios su COVID-19 infekcija, šias pamokas spėjo išmokti.

A. Verygos teigimu, bendraujama su savivaldybėmis, primenant apie galimybę gauti konsultacijas ir mokymus.

„Kalbama, kad ten, kur situacija tampa sudėtinga, specialistai pereitų paciento kelią, darbuotojo kelią – viską, kas vyksta įstaigoje įvertintų fiziškai ir ten, kur reikia, tiesiog suteiktų reikiamas rekomendacijas arba nurodymus“, – sakė ministras.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras nuolat praneša apie koronaviruso židinius, kilusius įvairiose globos ir slaugos įstaigose.

Prezidentūroje antradienį vykusiame COVID-19 valdymo ekspertų grupės susitikime taip pat pabrėžta, kad globos įstaigos, kaip ir ligoninės, yra tarp didžiausios koronaviruso rizikos vietų.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 62 tūkst. 515 asmenų, 46 tūkst. 665 – tebeserga, 15 tūkst. 77 – pasveiko.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 519 žmonių, dėl kitų priežasčių – 254 užsikrėtusieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erika

Erika portretas
Dieve, apie ką Jūs, gerbiamas ministre kalbat? Neįmanoma tose įstaigose (globos, socialiniuose ar slaugos namuose, bei ligoninių skyriuose) užkirsti kelio infekcijai. Mano pačios tėvelis yra slaugomad vienoje iš šių įstaigų ir matom tik tiek, kad trūksta personalo! Vieni saviizoliacijoj, kiti serga. Tie patys slaugytojai eina pas užsikrėtusius pacientus ir su tom pačiom aprangom ateina pas dar sveikus. Jeigu dvi personalo darbuotojos prižiūri 70 pacientų parą laiko, o iš 70 jau gal 60 sergančių. Tai kokia tikimybė neužkrėsti sveikų? 0! Tiesiog sėdžiu ir laukiu kada paskambins ir pasakys- teigiamas. Ir tada jau melstis, kad tik praeitų lengvesne forma..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių