Quantcast

A. Veryga susitarė: pagal sutartį Lietuva gaus 1,8 mln. COVID-19 vakcinų

  • Teksto dydis:

Europos Komisija ir vakciną nuo koronaviruso kurianti įmonė „AstraZeneca“ sudarė sutartį dėl būsimo vaisto įsigijimo, penktadienį pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Jos teigimu, sutartyje numatyta, kad visos valstybės narės galės įsigyti 300 mln. bendrovės „AstraZeneca“ vakcinos dozių. Taip pat numatyta galimybė papildomai įsigyti dar 100 mln. dozių. Vakcinos bus paskirstytos proporcingai, remiantis gyventojų skaičiumi.

Kaip asmeninėje „Facebook“ paskyroje pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, „Lietuvai numatoma patiekti kiek daugiau nei 1,8 milijono vakcinų dozių“.

„Lietuva dalyvauja šiame susitarime ir sulauks vakcinos nuo šio klastingo viruso, jei tik šios vakcinos klinikiniai tyrimai bus sėkmingi ir kai tik ji bus pagaminta“, – rašė ministras.

Jo teigimu, EK toliau tęsia derybas bei siekia panašaus susitarimo ir su kitais vakcinų gamintojais, o sutartis su kompanijomis „Sanofi-GSK“, „Johnson & Johnson“, „CureVac“ ir „Moderna“ numatoma pasirašyti artimiausiu metu.

Vasaros pradžioje startavusios Europos Komisijos derybos su farmacijos kompanijomis davė apčiuopiamų rezultatų.

„Džiugu, kad esame tarp valstybių, kurios vienos pirmųjų gaus vakciną ir galės apsaugoti savo žmonių sveikatą. Akivaizdu, kad vasaros pradžioje startavusios Europos Komisijos derybos su farmacijos kompanijomis davė apčiuopiamų rezultatų“, – teigė A. Veryga.

Jungtinės Karalystės ir Švedijos farmacijos milžinė „AstraZeneca“ antradienį pranešė pradėjusi klinikinius vaisto, skirto užkirsti kelią COVID-19 infekcijos plitimui bei gydyti užsikrėtusius žmones, tyrimus, o pirmiesiems savanoriams jau buvo skirtos naujojo vaisto dozės.

Vaistas, žinomas kaip AZD7442, yra dviejų antikūnų derinys, o jo poveikis tiriamas 48 sveikiems nuo 18 iki 55 metų žmonėms

Bendrovės teigimu, tyrimas padės įvertinti vaisto saugumą ir bus naudojamas tiek siekiant užkirsti kelią ligai, tiek sustabdyti jos progresavimą jau infekuotiems pacientams.

Tyrimo rezultatų tikimasi sulaukti iki šių metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na kaip neversi vakcinuotis, jei Geitsas tikisi už per 20 metų investuotus 10 milijardų dolerių į vakcinų gamybą gauti nuo 100 iki 200 milijardų. Ir visai nesvarbu, kiek žmonių mirs, kiek bus suluošintų visam gyvenimui. Svarbu, kad 70% pasaulio žmonių bus vakcinuoti. Ir neatsižvelgiant į tai, kad virusai nuolat mutuoja ir vakcina bus neveiksminga. Geitsas dar balandžio mėn rašė, kad "šiuo metu tai galėtų būti netobula vakcina, ir tai -NIEKO TOKIO". Taip kalbama apie mūsų sveikatą.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar nereikia žmoniu klaust ar nori skiepitis,aš asmeniškai prieš

Tai

Tai portretas
Šitą kompanija gina nuodus brangieji po skiepų galėsite tik truputį pragyventi ,sėkmės aš su rusiškais geriau nei su vakarų dermokratinem
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių