Quantcast

A. Veryga: savivaldybės turi kuo greičiau atsiimti greituosius COVID-19 testus

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad tik maža dalis savivaldybių dar nesuskubo atsiimti joms skirtų greitųjų koronaviruso testų. Ministras priduria, kad savivaldybėms norima perduoti daugiau atsakomybės ir lankstumo organizuojant testavimus dėl COVID-19.

„Tikrai stengiamės žiūrėti į savivaldybes kaip į lygiavertį partnerį ir jomis pasitikėti, nes jos turi administracinius išteklius, kad galėtų planuoti šitas veiklas. Nes sudėlioti visiems vienodą standartą, kaip testuoti, nėra labai paprasta. Galų gale, paskui sulaukiam ir priekaištų, kad nepataikėm kažkur. (...) Nenorime gaišti laiko, šiuo atveju buvo apsispręsta daugiau lankstumo duoti savivaldybėms”, – kalbėjo A. Veryga.

Ministras priduria, kad tik nedidelė dalis savivaldybių vis dar neatsiėmė joms skirtų koronaviruso testų.

„O dėl testų atsiėmimo, ne dauguma, o mažuma savivaldybių dar neatsiėmė testų. Tikimės, kad jos tai padarys, ir dėl to šiandien raginu tuos, kurie dar nesuskubo (atsiimti greitųjų koronaviruso testų – ELTA), kaip galima greičiau tai padarytų. Nes kuo greičiau patikrins, tuo tikslesnius duomenis turėsime“, – teigė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Nėra tos koronos tai melas plauna pinigus ministerija

Jo

Jo portretas
Greiciau galus i vandeni.

ha

ha portretas
kol dar nepasibaigė galiojimas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių