Quantcast

A. Veryga: prašymas informuoti apie pažeidimus nepasiteisino – žmonės pasilinksmino

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad prašymas informuoti apie pažeidimus specialiai sukurtoje feisbuko grupėje nepasiteisino.

„Vietoje to, kad elgtųsi pilietiškai atsakingai, žmonės, aišku, gerai praleido laiką atėję į grupę, pasidalino visokiais paveiksliukais ir video. Tai smagu, gerai, psichikos sveikata mūsų nėra labai gera. Bent tokia nauda yra, kad žmonės pasilinksmino. Bet jeigu kalbėtumėme rimtai, tai aš dar kartą galiu pakartoti: ne tarnybos turi būti suinteresuotos, kad virusas neplistų“, – teigė A. Veryga.

Kaip jau rašyta, Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį ragino gyventojus fiksuoti saugumo reikalavimų dėl koronaviruso pažeidimus. Juos gyventojai buvo paskatinti talpinti specialiai sukurtoje feisbuko paskyroje „Korona nemiega ir naktį“. Tačiau, panašu, ši feisbuko grupė tapo pokštų erdve.

Feisbuko grupės „Korona nemiega ir naktį“ nuotr.

Primename, kad Sveikatos apsaugos ministerija prašė visuomenę informuoti apie naktinių pasilinksminimų vietose užfiksuotus saugumo reikalavimų dėl koronaviruso pažeidimus.

„Noriu priminti, kad ministerija kviečia savaitgalį tuos, kurie planuojate lankytis (naktinių pasilinksminimų vietose), užfiksuoti ir atsiųsti (informaciją), pastebėjus, kad yra problemų, susijusių su reikalavimų laikymusi“, – žurnalistams penktadienį sakė A. Veryga.

Jis pridūrė, kad specialiai eiti ir „užsiimti stebėjimo akcijomis“ neraginama.

Pasak ministro atstovės Linos Bušinskaitės, nuotraukas ar filmuotą medžiagą bus galima įkelti ministerijos feisbuko paskyroje.

„Kviečiame pasidalinti nuotraukomis ar trumpais video, kuriuos galima įkelti SAM feisbuko profilyje specialiai sukurtoje paskyroje „Korona nemiega ir naktį“, – nurodė patarėja.

„Kolegos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro būtų dėkingi, nes tai jiems palengvintų darbą, reikėtų mažiau lankytis įstaigose ir tikrinti, kaip yra laikomasi saugumo reikalavimų“, – pridūrė patarėja.

Vis dėlto tarnyboms savaitgalį tikrinus, kaip naktinių pasilinksminimų, viešojo maitinimo ir kitos įstaigos laikosi saugumo reikalavimų dėl koronaviruso plitimo, sveikatos apsaugos ministras sako, kad situacija nebuvo labai bloga.

„Dėl savaitgalio – tikrai negalėčiau sakyti, kad buvo labai blogai. Kadangi pakankamai intensyviai anonsavome, kad bus tikrinama, panašu, kad dalis žmonių, kurie planavo nesilaikyti (saugumo reikalavimų. – ELTA), tiesiog nėjo. Kolegos šiandien ryte pristatinėjo, kad įstaigos buvo apytuštės, palyginti su ankstesniais savaitgaliais. Buvo stengiamasi laikytis tų tvarkų“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Veryga.

Jo teigimu, buvo nustatyta ir pažeidimų, tačiau jie nebuvo masiški.

Savaitgalį vykusiuose renginiuose, anot ministro, taip pat buvo laikomasi saugumo reikalavimų.

„Buvo įvairių renginių, reikėtų pasidžiaugti dėl kai kurių. „Velomaratone“ nebuvo nė vieno pažeidimo užfiksuota, bent jau tuo metu, kai žmonės, kurie tikrino, ten lankėsi. Kituose renginiuose stengėsi žmonės kaukes dėvėti. Su atstumų laikymusi buvo sudėtinga, kai kur susirinko daug žmonių ir atstumų nesilaikė, bet ten, kur buvo įmanoma, matėsi, kad buvo stengiamasi tą padaryti“, – sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Jis marijonetė jis vygdo gestapo nurodimus

Vero

Vero portretas
Matai, Veryga, nusikirpai plUkus ir protelis be jokių kliūčių išgaruoja. Nors ir plaujai kazin R sulaikydavo. Kai tik tu pasimaisai intwrnete is karto prisimenu vaizdelį, kaip draskei iš užsieninių žurnalų puslapius su vyno reklama. Tikrai, durnesnio vaizdo neteko matyt gyvenime. Ir kaip toks nulinio protelio alia psichiatras pasidaro ministru?

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Ne linksminosi, o dėjo nuotraukas ir is vyriausybės, kur nebus nubaustas už kaukės nedevėjimą nė vienas! Kaip elgiatės jūs taip elgiasi ir jie! Kodėl televizijose nėra nė vieno su kauke uždaroje patalpoje???? Pažiūėkite pradžiai į save!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių