Quantcast

A. Veryga: pernai prevenciškai dėl vėžio pasitikrino per pusę milijono gyventojų

2017 metais prevencinėse vėžio patikros programose sudalyvavo 552 tūkst. žmonių, penktadienį paskelbė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Praeitais metais prevencinėse programose sudalyvavo daugiau negu pusė milijono Lietuvos gyventojų“, – artėjančios Pasaulinės kovos su vėžiu dienos proga Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė ministras.

A. Veryga pabrėžė, kad prevencija yra gerokai pigesnė nei ligų gydymas. Jam antrino ir Valstybinės ligonių kasos direktorė Jūratė Sabalienė.

„Visos patikros, kurios buvo vykdytos dėl onkologinių susirgimų 2017 metais ir apėmusios daugiau nei pusę milijono mūsų gyventojų, Valstybinei ligonių kasai tekainavo 8,6 mln. eurų“, – sakė ji.

Visgi ministras teigė, kad besitikrinančių galėtų būti daugiau. Anot jo, apie 80 proc. gyventojų nurodo žinantys, kad yra galimybė nemokamai pasitikinti, bet tik apie 40 proc. tikrinasi. Jis sakė, kad nevienodai aktyvūs siūlydami tokias patikras yra šeimos gydytojai.

„Deja, nemaža dalis onkologinių susirgimų Lietuvoje vis dar yra diagnozuojami tose stadijose, kada padėti žmogui jau yra labai sudėtinga ir gydymas yra ne tik sudėtingas, bet ir labai brangus“, – apgailestavo A. Veryga.

Moterims šiuo metu valstybė finansuoja prevencinius tyrimus dėl gimdos kaklelio ir krūties vėžio, vyrams – dėl prostatos vėžio, taip pat ir vyrai, ir moterys kviečiami išsitirti dėl storosios žarnos vėžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....-------.......

....-------....... portretas
Man irgi nesuprantama,kodėl ligų diagnostikai yra nustatytas amžius,vyresnis jau ne žmogus,jo gydyti nereikia,turi mirti ,taip išeina.Keista tvarka Lietuvoje.Išgamos,neverti patys gyvenimo ir pagarbos tokie ”žmonės”,jeigu juos dar galima pavadinti žmogaus vardu,kas jiems suteikė tokią teisę nustatyti iki kokių metų reikia gydyti ir nuo kokių metų reikia marinti.

NESĄMONĖ

NESĄMONĖ portretas
atvykau pas gydytoją išsirašyti vaistų dėl chroniškos ligos. Išrašė, bet prieš tai atliko patikrinimmus nuo prostatos vėžio. patikėkite iki šiol nežinau, sergu ar ne prstatos vėžiu, bet Verygai malonu.

Algys

Algys portretas
Veryga yra LietuvosVezys,vien pernai nuo Verygos vezio mire7000 ligoniu! Sunaikinti Veryga reikia,ir vel busgera Lietuvoj!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių