Quantcast

A. Veryga: norėčiau tikėti, kad karantinas nacionaliniu mastu nebus įvestas

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako „norintis tikėti“, kad karantinas nacionaliniu mastu Lietuvoje nebus įvestas.

„Labai norėčiau tikėtis, kad būsime sąmoningi, saugosime vieni kitus, dėvėsime kaukes, laikysimės atstumų, nesiburiuosime ten, kur nereikia, ir nieko panašaus Lietuvai nacionaliniu mastu neprireiks“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė A. Veryga.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį sakė, kad, jeigu koronaviruso atvejų statistika Lietuvoje toliau augs, yra tikimybė, kad šalis vėl bus „uždaryta”, tačiau tai atneštų itin daug nuostolių.

Tuo metu A. Veryga sakė, kad viskas priklausys nuo to, kaip seksis valdyti situaciją šalyje.

„Gali taip atsitikti, kad Lietuvoje gali būti paskelbtas karantinas, o gali ir neatsitikti. Viskas priklausys nuo situacijos, kaip seksis ją valdyti ir kaip seksis mūsų sveikatos priežiūros sistemai susitvarkyti su tais iššūkiais, kurie neišvengiamai iškyla. Matome, kad bent jau laikinai nustoja dirbti tai viena, tai kita sveikatos priežiūros įstaiga arba nepriima naujų pacientų, iškyla problemų su žmogiškaisiais ištekliais. Visa tai privalome matyti“, – sakė ministras.

Teoriškai karantinas visoje Lietuvoje galėtų būti įvestas remiantis Raseiniuose paskelbto karantino modeliu.

Jis sakė, kad, prireikus, teoriškai karantinas visoje Lietuvoje galėtų būti įvestas remiantis Raseiniuose paskelbto karantino modeliu.

„Jeigu pasižiūrėtumėte į Raseinių karantino sąlygas, tai ten nėra sustabdyta visiškai veikla nei kirpyklų, nei kitų paslaugos teikimo įmonių. Yra nustatytos sąlygos, kurių reikia laikytis tam, kad paslaugas būtų galima teikti, lygiai tas pats pasakytina apie prekybos vietas. Ten nustatyta prievolė reguliuoti srautus, laikytis kitų būtinų priemonių. Jeigu situacija pasidarytų kritinė, pirmiausia būtų žiūrima į tas sritis, kur žmonės susiburia, susirenka, tai įvairūs renginiai, susibūrimai“, – sakė A. Veryga.

Raseiniuose nuo penktadienio įsigaliojo karantino režimas, kuris tęsis dvi savaites – iki spalio 23 dienos įskaitytinai.

Skambučių į karštąją koronaviruso linija daugėja

A. Veryga sako, kad epidemiologinei situacijai dėl COVID-19 pandemijos Lietuvoje blogėjant, daugėja ir skambučių į karštąją koronaviruso liniją.

„Situacija Lietuvoje nėra gerėjanti. Dėl kasdien besikeičiančių aplinkybių, kurios yra susijusios tiek su lokaliai priimtomis tam tikromis priemonėmis, tiek su bendrai augančiu izoliuojamų asmenų skaičiumi, skambinančių skaičius į karštąją liniją yra labai didelis. Kasdien ši linija sulaukia net iki 13 tūkst. skambučių, ir tas skambinančiųjų skaičius auga“, – spaudos konferencijoje teigė ministras.

A. Veryga pažymėjo, kad skambinti į karštąją koronaviruso liniją turėtų pajutę bent vieną iš COVID-19 simptomų, turintys atlikti pakartotinį COVID-19 tyrimą ar patvirtinti pasveikimo faktą bei grįžę iš koronaviruso paveiktų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

setonas

setonas portretas
ne jam sprest kada paskirt karantina,satanistu projektas ir sprendzia jie...kodel ligonines ir poliklinikos uzdarytos?kiek del to mire zmoniu?pagal konstitucija turi suteikt med.paslaugas...

Piktas

Piktas portretas
nereikia visokiu sh... pirkti uz milijonus, o geriau ligoninems, klinikoms, poliklinikoms geras valymo ir dezinfekavimo irangas nupirktu. Prekybos centrai sugeba net ora dezinfekuoti, o shitas lopas sugeba tik algas savo ministerijos klapciukams pakelti

mhmmm

mhmmm  portretas
Tai pirmadienį, po rinkimų
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių