Quantcast

A. Veryga neslepia: moksleivių sugrįžimas į mokyklas kelia nerimą

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neslepia, kad, vertinant epidemiologinę situaciją šalyje, moksleivių sugrįžimas į mokyklas kelia nerimą. Vis dėlto, pasak ministro, sprendimus dėl maksimalaus saugumo užtikrinimo atskirose ugdymo įstaigose siekiama nustatyti tariantis su pastarųjų bendruomenėmis.

„Natūralu, kad kelia nerimą. Kad ir kaip mes besistengtume, vis tik bus ir jau yra žmonių susibūrimas. Pagrindinė dalis žmonių yra jauni, kuriems patiems rizika yra nedidelė. Bėda yra ta, kad jie grįžta namo. Yra mokytojų, kurie yra tokio amžiaus, kad rizika užsikrėtus šiuo virusu patirti pasekmes yra didesnė nei vaikams. Dėl to neramu“, – ketvirtadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė A. Veryga.

Jo teigimu, užsienio šalys imasi įvairių saugumo priemonių. Štai Italija, kalbėjo ministras, nusipirko apie milijoną papildomų suolų, kuriuose mokiniai gali sėdėti po vieną.

Yra mokytojų, kurie yra tokio amžiaus, kad rizika užsikrėtus šiuo virusu patirti pasekmes yra didesnė nei vaikams.

„Lietuvoje mes irgi pakankamai griežtai į tai žiūrime, nevienareikšmio vertinimo sulaukė ir nuotraukų dalinimasis socialiniuose tinkluose, kaip mes čia perspaudžiam, o kitur galima gyventi laisviau. Nėra lengva viską į priekį nuspėti, bet turime stengtis ir daryti viską, kad liga neišplistų“, – teigė A. Veryga.

Vis dėlto, pabrėžė ministras, geriausius sprendimus atskiroms ugdymo įstaigoms galima rasti tariantis su jų vadovybėmis ir bendruomenėmis.

„Nustatyti vieną standartą yra sudėtinga, ne kai kur nepataikysi. Bus tokių niuansų ir aplinkybių, nes visko nenumatysi ir viską neatsižvelgsi. Norisi palikti tam tikro laisvumo įstaigos vadovui, kad jis galėtų laisviau sprendimus kartu su steigėju, savivaldybe, kitais specialistais priimti“, – kalbėjo A. Veryga.

„Visko į raštą nesurašysi, kiekvienoje mokykloje nenumatysi. Ministerija negali numatyti kiekvienos mokyklos judėjimo taisyklių – kaip, kur, kokiame kabinete turi sėdėti vaikai. Vis tik bendruomenė turi tai padaryti“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
atsidarau kauno diena 2021 01 18 d o kisa straipsny su buvusiu ministru ir jo kvaila nuomone ka kaunadienis jau neturi naujenu ,kad senus straipsnius kartoja

Kestai patikėk

Kestai patikėk portretas
Tu debilas

Mokytoja

Mokytoja portretas
Nejuokinkit, pasakodami, kad pasaulis perka milijonus papildomų suolų ar mažina klases. Valstybinėse mokyklose klases net didina, jeigu pernai dar turėjome klasių, kuriose mokosi 20-25 vaikai, tai šiemet sunaikino kelias klases ir į jas sukišo iki 30 ir dar daugiau vaikų, o tai padaryta ne mokyklos noru, o miesto savivaldybės įsakymu.Taigi sėdi pilna klasė vaikų, po du suole, suolų prikišta pilna klasė. Ir nefantazuokite, kad mokykloje galima išsaugoti kažkokius atstumus ir neleisti vaikams "maišytis". Kažkodėl tik vaikų sveikata rūpi, o mokytojai.... et, velniai jų nematė, susirgs pensininkės bobutės, numirs, tai tik valstybei našta sumažės.....
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių