Quantcast

A. Veryga negaili kritikos dėl situacijos Blinstrubiškiuose: tai yra skandalinga

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tvirtina, kad raseiniškiai pagaliau pradėjo aktyviau tirtis dėl koronaviruso. Jo teigimu, paskatinti gyventojus registruotis tyrimams galėjo padėti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) išsiųstos mobiliosios žinutės rajono gyventojams.

Vis dėlto A. Veryga negailėjo kritikos dėl situacijos Blinstrubiškių socialinės globos namuose nesuvaldymo.

„Dabar jau galime pasidžiaugti, kad bent jau pirmasis mobilus punktas praktiškai užsipildo. Gyventojams, pasinaudojus PAGD informavimo sistema, buvo siųstos žinutės su kvietimais tirtis. Gali būti, kad ir tai suveikė ir paragino gyventojus dalyvauti. Dabar situacija yra stebima“, – penktadienį spaudos konferencijos metu sakė A. Veryga.

Jo teigimu, jeigu raseiniškiai toliau aktyviai tirsis, rajone gali būti steigiamas antrasis mobilus koronaviruso tyrimų punktas.

A. Veryga apie situaciją Blinstrubiškių socialinės globos namuose: tai skandalinga

Vis dėlto A. Veryga negailėjo kritikos dėl situacijos Blinstrubiškių socialinės globos namuose.

„Ten situacija yra bloga. Tikrai manau, kad tai yra dar viena iliustracija, jog dažnu atveju tas sisteminis darbuotojų trūkumas ir sveikatos sistemos įstaigų tinklo nebuvimas gali būti pragaištingas nedidelėms savivaldybėms, kaip šiuo atveju yra su Raseiniais“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Situaciją minėtoje įstaigoje ministras pavadino „skandalinga“.

Jokių savaitgalių, jokių poilsių dabar negali būti. Jūsų žmonės privalo rūpintis visais tais klausimais, kurie iškyla Blinstrubiškuose, jų negalima perkelti kokiam nors kitam rajonui ar juolab ministerijai.

„Yra skandalinga, kad per pusantros savaitės savivaldybėje, kuri turi savo ligoninę ir pirminės sveikatos priežiūros centrą, neatsirado gydytojų, kurie galėtų nueiti į socialinės globos įstaigą ir įvertinti pacientų būklę“, – kalbėjo A. Veryga.

Pasak ministro, į pagalbą Blinstrubiškiuose atskubėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų specialistai.

„Ten jau vyko medikų komanda, jie vyksta ir kitomis dienomis, važiuos ir savaitgalį vertinti pacientų būklės. Bet tai yra labai blogas pavyzdys ir turbūt sutiksite, kad universitetinės ligoninės gydytojai turėtų užsiimti šiek tiek kitu darbu, o ne spręsti tokias problemas, bet, aišku, mes esame suinteresuoti padėti niekuo dėtiems žmonėms“, – teigė A. Veryga.

Jo teigimu, dėl pagalbos kalbamasi ir su Kauno kolegija dėl studentų savanorių.

„Yra labai paradoksali situacija. Man šitos institucijos darbuotojai siunčia prašymus ir pageidavimus, kokių reikia darbuotojų, kiek reikia asmens apsaugos priemonių, kokios reikia įrangos“, – sakė A. Veryga, paraginęs savivaldybę ir jos Ekstremaliųjų situacijų komisiją „nepamiršti savo pareigų“. 

„Jokių savaitgalių, jokių poilsių dabar negali būti. Jūsų žmonės privalo rūpintis visais tais klausimais, kurie iškyla Blinstrubiškuose, jų negalima perkelti kokiam nors kitam rajonui ar juolab ministerijai. Jūs turite visus reikalingus įgaliojimus, jūsų komisija gali pasitelkti savanorius, kitas reikalingas institucijas. Tą ir reikėtų daryti“, – akcentavo A. Veryga.

Darbuotojų vis dar trūksta

Kiek vėliau A. Veryga patikslino, kad darbuotojų šioje įstaigoje vis dar neužtenka. Jo teigimu, savivaldybė turi ieškoti ne tik medikų, bet ir kitų darbuotojų, savanorių.

„Jų ten kol kas tikrai trūksta, ten yra problema. (...) Savivaldybė negali nusišalinti nuo šio darbo“, – teigė ministras.

Meras: nesuprantu, kodėl ministras kaltina Raseinius

Raseinių meras Andrius Bautronis BNS sakė nematantis prasmės ekstremalių situacijų komisijos posėdžius rengti kasdien, anot jo, esant poreikiui komisija gali susirinkti per pusvalandį.

„Nesuprantu, kodėl ministras, nesugebėdamas suteikti pagalbos Raseiniams, kaltina Raseinius ir gesindamas gaisrus savo kaltinimais. Mūsų ekstremalių situacijų komisija bet kada susirenka, kada reikia, priima reikiamus sprendimus, nežinau, kodėl jie turėtų posėdžiauti kasdien ir ką tuose sprendimuose turėtų priiminėt“, – sakė meras.

„Kasdien mes posėdžiaujame ir priiminėjame sprendimus su gydymo įstaigų vadovais, dėl Blinstrubiškių, dėl mobilaus punkto, dėl kitų gydymo įstaigų problemų, kurios iškyla kovojant su koronavirusu. Nematau poreikio susirinkti kasdien, kas valandą ar kas dvi, ekstremalių situacijų komisijai, esant poreikiui mes komisiją sušaukiam per pusvalandį“, – teigė meras.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąsias dvi savaites COVID-19 sergamumo rodiklis šimtui tūkstančių gyventojų Raseinių rajone perkopė 1,1 tūkst. atvejų,



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lulu

Lulu portretas
Kodėl niekas neužsimena apie Šiluvos atlaidus. Visi užsikrėtimo korona prasidėjo nuo jų....

Chi

Chi portretas
Kaukės nudriskusios, kaskart traukiamos iš kišenės tikrai nepriduoda saugumo. Vat čia Lietuvos bėda.

Anonimas

Anonimas portretas
jei iš tiesų testų parodymai tik 60% yra teisingi, tai Raseiniuose sergančių gali būti tik apie 700.Ir kas dabar žino, ar sveikas nėra paskelbtas sergančiu ir atvirkščiai. Kyla abejonių, ar be simptomų sergantys nėra testo klaida. O dauguma kaimo gyventojų nevyksta testuotis, nes ir taip jie sėdi namuose. O vykti į miestą 10-20 km autobusu, tikrai nėra saugu, ypač, kai taip gąsdinama. Be to, didelis medikų sergamumas kelia įtarimus, kad kaukės nelabai apsaugo nuo užsikrėtimo virusu. Juk medikai be kaukių nedirba. Žmonės baiminasi, kad testuojantys medikai, dirbantys ir su sveikais, ir su sergančiais, gali irgi užkrėsti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių