Quantcast

A. Veryga: didžioji tyrimų dėl koronaviruso banga jau praėjo

Didžioji tyrimų banga dėl koronaviruso jau gali būti praėjusi, dėl to ir mažėja atliekamų testų skaičius, teigia sveikatos apsaugos ministras.

„Matyt, pagrindinė banga asmenų, turėjusių kontaktą, parvykusių (iš užsienio – BNS) ir buvusių rizikos grupėse, prakeliavo pro mobiliuosius punktus ir išsityrė“, – antradienį per spaudos konferenciją sakė Aurelijus Veryga.

„Matyt, net ir tie, kurie galėjo tikrintis pakartotinai siekiant užfiksuoti pasveikimą, apsisprendė per šventes likti namie ir tikriausiai tyrimus atidėjo vėlesniam laikui“, – teigė jis.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad mažesnį norinčiųjų išsitirti skaičių lemia ir pasibaigęs šaltasis sezonas, kai gyventojus kankino peršalimo ligos, turinčios panašius simptomus kaip COVID-19.

A. Veryga pabrėžė, kad ne atliekamų tyrimų skaičius rodo sergamumo situaciją, o nustatyti susirgimo atvejai šimtui atliktų testų.

„Tas procentas yra nuolat mažėjantis, ir tai rodo, kad ligos plitimas yra sustojęs“, – tvirtino ministras.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, pirmadienį dėl koronaviruso ištirti 1187 ėminiai, sekmadienį – 791, šeštadienį – 2113 ėminių. Tuo metu praėjusios savaitės ketvirtadienį atlikti 3242 tyrimai.

Antradienio duomenimis, COVID-19 nustatytas 1070 žmonių, 25 mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis  portretas
Didžioji tyrimų banga dėl koronaviruso jau gali būti praėjusi, dėl to ir mažėja atliekamų testų skaičius, teigia sveikatos apsaugos ministras. Įdomu būtų sužinoti kiek asmenų nepasiuntė tų tyrimų atlikti, net ir esant simptomams. Netrukus pradės teigti ir kartoti, kad užsikrėtusiųjų skaičius mažėja, nors testuojama vis mažiau asmenų. Tiriant mažiau asmenų - mažiau ir nustatoma. Gal taip siekiama įtikinti visuomenę, kad situacija valdoma ir laikas gaivinti ekonomiką?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių