Quantcast

A. Veryga: ar atvažiavus iš Lenkijos reikės izoliuotis, bus nuspręsta penktadienį

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad sprendimas, ar įtraukti Lenkiją į sąrašą šalių, iš kurių atvykus privaloma saviizoliuotis, bus priimtas penktadienį ir teigė, kad tam „šansų yra daug“.

„Tikėtina, kad pateks (į sąrašą – BNS). Aišku, žiūrima ne į vienos dienos rodiklius, nes gali suklaidinti, būna ir vietinių protrūkių“, – penktadienį paklaustas apie situaciją Lenkijoje ir Nyderlanduose LRT Radijui sakė ministras.

„Epidemiologai aptaria situaciją su kolegomis iš Latvijos ir Estijos, rodikliai yra susitikrinami ir susitikslinami, šalys tada jau priima vieningą sprendimą. Šiandien apie jį bus pranešta, bet kol šalys nėra galutinai aptarusios, mūsų epidemiologai nesutaria su latviais ir estais, tai galime tik preliminariai kalbėti“, – aiškino jis.

Visos šalys, kurios atnaujina savo piliečių judėjimą, sakykim, atlaisvina karantiną arba panaikina jį, stebi tam tikrą atvejų skaičiaus augimą.

Iš Lenkijos į Lietuvą atvykti užsieniečiams nebūtų galima tuo atveju, jei kaimyninėje šalyje pastarųjų dviejų savaičių sergamumas koronavirusu viršytų 25 atvejus 100 tūkstančių gyventojų.

Jei sergamumas didesnis nei 16, užsieniečiams atvykti leidžiama, tačiau jie, kaip ir grįžtantys lietuviai, privalo dvi savaites izoliuotis.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro naujausiais duomenimis, šis rodiklis kaimyninėje šalyje buvo 20,1.

Trečiadienį Lenkijoje buvo užfiksuotas didžiausias naujų koronaviruso atvejų skaičius nuo epidemijos pradžios kovo mėnesį – 726, taip pat registruota 18 naujų mirčių. Bendras atvejų skaičius šioje šalyje išaugo iki 49 515, mirė 1774 žmonės.

Kalbėdamas apie situaciją Lietuvoje, A. Veryga sakė, kad ji nėra gera, tačiau teigė, kad to ir buvo galima tikėtis.

„Tikrai ta situacija nėra gera ir ji tikrai po truputį blogėja. Mes neturime to eksponentinio kol kas augimo ir tikimės, kad ir neturėsime“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

Tikrai ta situacija nėra gera ir ji tikrai po truputį blogėja.

„Atvejų skaičius po truputį didėja. Tam tikra prasme to ir buvo galima tikėtis, nes visos šalys, kurios atnaujina savo piliečių judėjimą, sakykim, atlaisvina karantiną arba panaikina jį, stebi tam tikrą atvejų skaičiaus augimą“, – kalbėjo jis. 

Lietuvoje trečiadienį nustatyti 24 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius išaugo iki 2171.

„Praėjusį penktadienį su epidemiologais sutarėme, kad vis tik bus sudėliotas toks ne planas, bet priemonių paketas, kuris pirmadienį bus pristatomas COVID-19 valdymo komitete ir aptariamas su premjeru, kitais ministrais ir specialistais“, – pasakojo A. Veryga.

„Kol kas konkrečiai dėl kitos savaitės nėra dar apsispręsta, pati priemonių visuma bus nustatinėjama pirmadienį COVID-19 valdymo komitete ir pagrindinis dalykas prie kurio bus rišamasi, tai yra – prie susirgimų skaičiaus 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų. Tiesiog bus kalbama apie pačius rodiklius“, – aiškino sveikatos apsaugos ministras.

Jo teigimu, nuo anksčiau taikytų priemonių naujosios skirsis tuo, kad bus siūloma jas naudoti labiau lokalizuotai, stebėti rodiklius savivaldybių lygiu, „neuždarant visos šalies ir nesiimant tų griežtų priemonių visur“.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaprivaloma saviizoliacijaAurelijus Veryga

NAUJAUSI KOMENTARAI

TADAS BLINDA

TADAS  BLINDA portretas
kas ta asila nuisaus jis naikina tauta

Vero

Vero portretas
Layvijos ir juolab Estijos yra visai kitokia padėtis dėl Lenkijos. Ir nėra čiako aptarti. Norima pavaizduot, kad esam vieningos Baltijos šalys. Na, tai jau parodė "susitarimas" dėl Astravo, kuris tikrai buvo svarbus. O lenkai nei latviams nei estamsnėra tiek aktualūs kaip mums. Tai cia Mūsų valdžia amzinai apsitriedus kad tik lenkija ko nors blogo apie mus nepagalvotų. Na, tai jie vis tiekgalvoja, ir prie progos nezodrovi pakišti kiaulę Lietuvai. Gal dar neuzmirsot, kaip per katantiną neleido šimtų o gal tūkstančių lietuvių parvaziuot namo per jų teritoriją, netgi nesustojant. "SPRENDĖJAI"!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių