Quantcast

A. Veryga žada papildomą psichologinę pagalbą patyrusiems sunkumų dėl koronaviruso

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žada papildomas nemokamas psichologų konsultacijas patyrusiems sunkumų dėl koronaviruso pandemijos.

Anot A. Verygos, nemaža gyventojų dalis susidūrė su psichologinėmis problemomis dėl neužtikrintumo darbe, pavasarį buvusio karantino, saviizoliacijos. Konsultacijas vykdys savivaldybių Visuomenės sveikatos biurai.

„Gyventojai, kurie yra susidūrę su koronaviruso situacijos sukeltu stresu nerimu ar kitais psichologiniais sunkumais, galės gauti daugiau nemokamos psichologų ir psichoterapeutų pagalbos ir konsultacijų. Tokią pagalbą jau rugsėjo mėnesį pradės teikti šalies savivaldybių visuomenės sveikatos biurai“, – spaudos konferencijoje teigė ministras.

Anot jo, pagalbai nereikės gauti papildomo siuntimo ir ji bus anoniminė.

„Ta pagalba bus anoniminė ir kiekvienas gyventojas galės gauti iki penkių individualių anoniminių psichologų konsultacijų, taip pat vyks tam tikri grupiniai užsiėmimai“, – teigė A. Veryga.

Anot jo, pagalba derėtų pasinaudoti ir „neleisti, kad problemos peraugtų į kažkokias rimtesnes bėdas, dėl kurių gali prireikti psichiatro pagalbos“. 

Ministerijos Psichikos sveikatos skyriaus vadovas Ignas Rubikas sako, kad nemokamos paslaugos visuomenės sveikatos biuruose bus pradėtos teigti rugsėjo-spalio mėnesiais ir tai bus grupinės, skirtos veiklos streso ir konfliktų valdymui, emocijų atpažinimui ir raiškai, savitarpio pagalbai.

Žadama, kad grupiniai užsiėmimai truks bent 8 akademines valandas.

SAM atstovų teigimu, šiemet šioms paslaugoms bus skirta apie milijonas eurų, kitąmet ir vėlesniais metais iš biudžeto būtų planuojama skirti po 1,8 mln. eurų.

Skatina darbuotojus pasinaudoti proga išsitirti dėl koronaviruso

Patvirtinus naują tvarką, kokie darbuotojai galės išsitirti dėl koronaviruso greitaisiais serologiniais testais, sveikatos apsaugos ministras skatina proga pasinaudoti, kad būtų galima įvertinti, kaip virusas plinta darbuotojų kolektyvuose.

„Buvo papildyta tvarka dėl darbuotojų testavimo greitaisiais testais. Greitaisiais serologiniais testais išsitirti dabar turės ne tik mokyklų darbuotojai, bet galės išsitirti ir kultūros įstaigų, oro uostų, Transporto saugos administracijos, Kelių direkcijos, „Oro navigacijos“, kai kurių ministerijų ir prie jų esančių institucijų darbuotojai“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Ministro teigimu, testavimą organizuos šalies savivaldybės.

„Kviečiu darbuotojus, kurių institucijos yra įtrauktos į šitą sąrašą, pasinaudoti tokia galimybe, ir sužinoti, ar jūs esate, ar nesate sirgę infekcija, kad būtų galima ateityje vertinti, kaip vis dėlto elgiasi virusas, ar jis išplinta, ar neišplinta kolektyvuose“, – sakė A. Veryga.

Konferencijos vaizdo įrašas:


Kaip jau buvo skelbta, per parą patvirtintas rekordinis COVID-19 susirgimų skaičius – 138 atvejai. 

Su židiniais siejama beveik 100 naujų atvejų, daugiausia jų – gydymo įstaigose.

Bendras susirgimų skaičius šalyje siekia 4070. Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1709 asmenys, 2253 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 89 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 17 tūkst. 839 asmenys. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 255 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirta 6613 ėminių, iš viso iki šiol ištirti 744 tūkst. 174 ėminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durnystės

Durnystės portretas
Ką gali padėti psicholigas su savo pagalba, jeigu kiekvieną kartą neramu važiuojant viešuoju transportu kada šalia matai apsisnargluavusius keleivius, neuždengtomis nosimis arba jaunus žmones, kalbančius mob. tlf su kauke pi smakru. Tas pats ir prekybos centruose. Vyresniems žmonėms , esantiems rizikos grupėje ir turintiems lėtinių susirgimų reikia jaustis saugiai, gauti reikiamas medicinines paslaugas, o ne psichologo paslaugų. Gal dar pas ekstrasensus pasiūlysite ar hipnozės seansus, vietoje saugaus ir oraus gyvenimo.

Iš muziejaus

Iš muziejaus portretas
O ką padės psichologinė pagalba, jei žmonės priverstinai buvo varomi į prastovas? Gal reikia ne ministerijoms priedų, o tiems, kas negalėjo dirbti.

Milda

Milda portretas
Prie ko cia psichologine pagalba ? :-D LT su virusu komedija padaret ,per karantina zmones darbu neteko , dabar ale pagalba teiks. Cia seimui reik psichiatru pagalbos.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių