Quantcast

A. Veryga apie patirtį prekybos centre: pasitiko penki apsaugos darbuotojai, matavo temperatūrą

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rengtoje spaudos konferencijoje papasakojo, kaip prekybos centrai tvarkosi su koronaviruso grėsme.

Pasak laikinojo ministro, riboti prekybos centrų darbo laiko kol kas neplanuojama. „Dėl prekybos centrų darbo laiko ribojimo svarstymo nėra dėl to, nes matome, kad vis tik yra įmanoma, tuomet, kai yra stengiamasi, užtikrinti tinkamas sąlygas. Yra tikrai gerų pavyzdžių, kai yra tikrai labai atsakingai elgiamasi“, – situaciją komentavo A. Veryga.

„Viename interviu minėjau savo patyrimą šį savaitgalį – teko lankytis viename iš prekybos centrų. Pasitiko net penki, turbūt, apsaugos darbuotojai, kurie skaičiuoja įeinančius, visiems matavo kūno temperatūrą, buvo dezinfekuojamos rankos. Buvo tikrai atsakingai žiūrima į reikalavimus, kurie yra iškelti prekybos vietoms“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. Veryga.

Pirmadienį pranešta, kad Vyriausybės COVID-19 valdymo komitete svarstyta iki dviejų riboti viešumoje leidžiamą žmonių skaičių, drausti reklamuoti akcijas. „Kitas siūlymas konkretus – siūlyti drausti reklamuoti akcijas, išpardavimus“, – sakė ministras.

Pasak jo, taip siekiama sumažinti žmonių srautus prekybos centruose, viliantis, kad žmonės bus mažiau skatinami vykti į prekybos vietas.

Ministro teigimu, nors atvejų skaičius nebeauga labai staiga, situacija išlieka sudėtinga. „Matome, kad vis tik atvejų skaičius Lietuvoje išlieka tikrai aukštas, matome, kaip ir praėjusią savaitę, tam tikras stabilizacijos tendencijas, bet tikrai nematome kol kas mažėjimo. Tai situaciją vertiname kaip ir toliau išliekančią labai sudėtingą“, – kalbėjo A. Veryga.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 61 tūkst. 325 asmenys, 46 tūkst. 378 – tebeserga, 14 tūkst. 211 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laba

Laba portretas
Tikrai temperatūrą matuoja "Senukai", labai pataisė nuotaiką.

!

! portretas
Yra nemaža dalis žmonių,kurie apsaugines kaukes prekybos centruose nešioja po nosim(pinokiai).Tai kur apsauginiai žiūri?Niekur.

Tiesa nesusipratėliams naivuoliams

Tiesa nesusipratėliams naivuoliams portretas
MELAS!!!!! Ten nėra jokių ribojimų, ten netgi ne įspėja jei nosis kyšo, ar išvis nusnaukes kaukę!!!! Kur didžiausia kovido plėtros bėda, tai kad kad niekas niekada ne stabdys ir nabaus prekybos centrų ar fabrikų, nes jie yra didžiausi PVM ir kitų mokesčių mokėtojai ir jei juos uždarys, iš ko mokės pensijas ir kita pašalpas! Taip kad pamirškite apie greita kovido baigti, nes šitą ubagų korumpuota vyriausybė kitaip lig šiol nesugebėjo surinkti mokesčių iš šešėlio ir kitų aferistų. Dabar tik apsimeta, kad juos kontroliuoja, bet taip nebus. Netikėkite Lietuvos valdžia, jie buvo ir bus melagiai. Tai ir yra vadinama POLITIKA! Taip kad pasiruoškite sirgti, mirti, prarasti artima ir laukti iki vasaros namuose bankrytave, nes šita negabi ubagų valdžia meluos visada, pataikaudama didiesiems verslams
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių