Quantcast

A. Veryga apie nuotolinį darbą: nesilaikant rekomendacijų, nesiimsime priemonių

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad ministerija neketina taikyti sankcijų, jei įmonės, kuriose tai įmanoma, nesilaikys rekomendacijos dirbti nuotoliniu būdu.

„Ministerija priemonių nesiims, ir pasekmės toms įmonėms ar įstaigoms yra labai paprastos. (...) Jeigu liga ten išplis, komercinių įstaigų, kurios susijusios su paslaugų teikimu ir kurių tikslas yra uždirbti pelną, dalis darbuotojų išeis į izoliaciją ir dalis jų negalės dirbti, negalės uždirbti pinigų“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A. Veryga.

„Baisesnę sankciją vargu ar įmanoma sugalvoti ministerijai ir turbūt ne baudos bijo bet kuri įstaiga ar įmonė, bet bijo, kad iškris iš darbo rinkos ir kurį laiką negalės veikti“, – pridūrė ministras.

Jo teigimu, „nemaža dalis įstaigų ir įmonių pasinaudojo galimybe darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu“.

„Ne visur įmanoma dirbti nuotoliniu būdu. Ten, kur susiję su mechaniškai atliekamu darbu, tai darbuotojas tikrai jo nepadarys būdamas namuose ar nutolusioje darbo vietoje, bet ten, kur įmanoma, raginame pasinaudoti tokia galimybe“, – sakė ministras.

Ketvirtadienį paskelbtose rekomendacijose Sveikatos apsaugos ministerija sakė, kad, Lietuvoje sparčiai plintant koronavirusui bei didėjant židinių skaičiui, įstaigų bei organizacijų vadovai, atsiradus COVID–19 ligos židiniui, turėtų nedelsiant organizuoti darbuotojų darbą nuotoliniu būdu. Ministerijos teigimu, nuotolinis darbas gali būti taikomas ne tik izoliuotiems, bet visiems darbuotojams, taip pat turėtų būti įvertintos galimybės darbą organizuoti pamainomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Cia turbut reik suprasti, kad geriau tegul zmones serga ir mirsta, nei SAM imsis veiksmu pries rinkimus, kad tai neivyktu....?

Kroksul

Kroksul portretas
visiem pakraut velniu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių