Quantcast

A. Veryga apie maitinimo įstaigų lankytojus: saugumo priemonių nesilaikoma

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad nepaskelbus karantino atskiriems sektoriams, nebūtų galima juose įgyvendinti kai kurių pokyčių.

„Labai geri pasiūlymai (Kauno miesto savivaldybės – ELTA), dalis jų jau ir šiandien gali būti realizuoti be papildomų reguliavimo pakeitimų. Savivaldybei jau dabar yra suteikta galimybė kai kur ir tikrinti, ir taikyti poveikio priemones, baudas, stabdyti renginius. Kai kurių pasiūlymų viešojo maitinimo įstaigoms, nepaskelbus atskiro karantino atskiram sektoriui mieste, mes negalime Kaunui nustatyti, bet yra racionalių siūlymų, kurie bus perkelti ir nustatyti visai šaliai“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Veryga.

Anot jo, žmonės Lietuvoje, priešingai nei kitose šalyse, į maitinimo įstaigas jau įeina be kaukių.

„Pirmadienį, kalbėdami su epidemiologais, girdėjome pavyzdžių iš Italijos, Prancūzijos, kur žmonės maitinimo įstaigose, baruose ar atėję papietauti būna su kauke tol, kol iš tikrųjų nepradedama valgyti. Pas mus, vos atėjus į teritoriją, kaukė yra nusiimama ir saugumo priemonių nesilaikoma. Kai kuriais atvejais žiūrima labiau formaliai, kad nenubaustų, bet ne dėl to, kad apsisaugotų kiek įmanoma“, – teigė ministras.

„Dalis siūlymų, ką išsakė Kauno miesto savivaldybė, turėtų persikelti į operacijų centro vadovo sprendimus, kurie bus nustatomi visos šalies įstaigoms“, – pridūrė A. Veryga.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaapsauginės kaukėskaukių dėvėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dabar,

Dabar, portretas
prisidengus neegzistuojančiu virusu, šizofrenikams laisvė. Daro, ką nori, kitus šokdina. Įsivaizduoja, kad jie vergvaldžiai. Ir visi privalo tą žaidimą žaisti.

anonimas

anonimas portretas
kada sitas debilas nutils negi neatsiras zmogaus kuris pasius ji ipaskutine kelione
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių