Quantcast

Vaistininkai pastebi: atvėsus orams klientai dažniau skundžiasi išsausėjusia oda

  • Teksto dydis:

Žvarbesni orai ir šildymo sezonas – duetas, kuris tikrai negerina odos būklės. „Eurovaistinės“ vaistininkai pastebi, kad šaltuoju sezonu daugiau klientų teiraujasi priemonių, kurios padėtų pasirūpinti sausėjančia veido oda.

Tempimo pojūtis, šiurkštumas, šerpetojimas ar net niežėjimas ir deginimas – tokie simptomai dažnai lydi žmones, kurių oda yra sausa. Pasak vaistininkės Evelinos Sauškinaitės, būtent šie pojūčiai dažnai paūmėja šaltuoju metų laiku.

„Žvarbūs, o pastaraisiais metais ir itin permainingi šaltojo meto orai, – tikras iššūkis mūsų organizmui. Žinoma, nuo šalčio išdaigų kenčia ir oda. Ją veikia šaltis ir vėjas, džiovina sausas patalpų oras, ne į naudą ir temperatūrų svyravimai. Jei norime išlaikyti sveiką ir gražią odą, būtina kovoti su žiemos sezono negerovėmis ir šiuo metu jai skirti ypatingą dėmesį. Šaltuoju sezonu tikrai padaugėja klientų, kurie skundžiasi išsausėjusia oda“, – pastebi vaistininkė.

Odos sausumą, anot vaistininkės, gali lemti daugybė skirtingų priežasčių. Tarp jų ir genetika, lėtinės odos ligos, vyresnis amžius ir, žinoma, aplinkos veiksniai. Odą sausina šaltas, vėjuotas oras, UV spinduliai, dirbtinės vėdinimo sistemos, pernelyg dažnas maudymasis naudojant šarminius muilus, nuolatinis kontaktas su cheminėmis medžiagomis.

Odos būklę įvertinti ir išrinkti priežiūros priemones gali padėti ir „Eurovaistinėje“ atliekami nemokami rekomendacinio pobūdžio veido odos tyrimai, registraciją šiems tyrimams galima rasti bendrovės interneto puslapyje.

Visapusiškas dėmesys

Vaistininkė E. Sauškinaitė akcentuoja, kad kovojant su odos sausumu svarbu ne tik išorinės priemonės, bet ir visavertė mityba, pakankamas išgeriamo vandens kiekis. Sausumui įtakos gali turėti ir vitaminų trūkumas. Anot vaistininkės, svarbu, kad organizmui netrūktų šių medžiagų: vitamino E – odos drėgmei palaikyti, vitamino D – uždegimams malšinti, vitamino C – odos apsaugai, vitamino B3 – skaistumui ir pigmentinėms dėmėms mažinti, vitamino B2 – gerai odos būklei palaikyti, A grupės vitaminų – odos regeneracijai, folio rūgšties – odos lygumui.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad sausos odos būklei įtakos gali turėti ir netinkama priežiūra, todėl turintiems sausą odą svarbu naudoti švelnias prausimosi ir odos priežiūros priemones. „Naudokite įvairiomis naudingomis medžiagomis papildytus, sudėtyje neturinčius muilo ir drėkinančius prausiklius (pienelių, kremų, balzamų, aliejų pavidalu). Svarbu sumažinti vandens netekimą, palaikyti pakankamą vandens kiekį epidermyje ir atkurti pažeistą odos barjerą“, – pataria vaistininkė.

Jei turite sausą odą, svarbu pasirinkti ir tinkamus veido kremus. Vaistininkė rekomenduoja ieškoti tų, kurių sudėtyje būtų taukmedžio sviesto, alyvuogių ar simondsijų aliejaus. Palaikyti odos drėgmę padės ir sudėtyje esantis glicerinas, lanolinas, petrolatumas, keramidai, dimetikonas ir hialurono rūgštis.

Nors sausos odos būklė dažniausiai daugiau dėmesio reikalauja šaltuoju metų laiku, vis dėlto reikėtų nepamiršti ja nuosekliai rūpintis ištisus metus. Anot vaistininkės, taip galima pasiekti geriausių rezultatų ir šaltuoju metų laiku išvengti staigaus būklės paūmėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių