Quantcast

V. Kasiulevičius: šiuo metu Lietuva yra labai intensyvaus viruso plitimo zonoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius, Santaros klinikų šeimos gydytojas Vytautas Kasiulevičius teigia, kad šiuo metu Lietuva yra labai intensyvaus viruso plitimo zonoje.

„Iki šiol kasdienių naujų atvejų skaičius daugiau kaip du kartus viršija įprastus COVID-19 infekcijos plitimo modelius, kurie numato atvejų dvigubėjimą kas penkios paros arba padidėjimą 10 kartų kas 19 parų. Šiuo metu naujų atvejų skaičius dvigubėja kas dvi paros. Tikėtina, kad plitimo tempai kiek sulėtės pasiekus didesnes testavimo apimtis. Tačiau kitas veiksnys gali bloginti situaciją – nauji įvežtiniai atvejai bei nevaldoma situacija gydymo įstaigose. Todėl po mėnesio, balandžio pabaigoje, šalyje galime turėti jau ne 5 tūkstančius, bet 10 tūkstančių registruotų COVID - 19 atvejų, iš jų 2 tūkst. pacientų bus gydomi ligoninėse, iš kurių 500 bus reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija. Pirmoji mūsų gydymo patirtis leidžia teigti, kad virusas Lietuvoje nėra kaip nors švelnesnis negu kitur“, – socialiniame tinkle skelbia medikas.

Jis pateikė pasiūlymus, ką reikia daryti nedelsiant, kad infekcijos plitimo greitį sumažinti dvigubai.

1. Visų medikų apsauga (respiratoriai ir kt. visiems, minimalūs kontaktai tarp kolegų ir nuotolinės darbo formos ligoninėse). Privalomas visų medikų PGR testavimas kas 7 paras. Grįžusių po karantino medikų privalomas testavimas prieš grįžtant į darbą.

2. Privalomas 14 parų karantinas visiems atvykstantiems iš užsienio ir PGR testavimas prieš vykstant į darbą.

3. Maksimali (2 metrų) distancija ir judėjimo kontrolė iš ir į COVID-19 plitimo židinius.

4. Keičiame taktiką dėl medicininių kaukių. Kol atvejai buvo atvežtiniai, galėjome jų nenaudoti. Esant tokiam infekcijos plitimo greičiui ir klastingai ligos klinikai, medicinines kaukes rekomenduoti naudoti viešose vietose, kur galimas bet koks kontaktas arčiau kaip 2 metrų atstumu.

Primename, kad Lietuvoje šiuo metu registruoti 143 naujojo koronaviruso atvejai, vienas žmogus, užsikrėtęs šiuo virusu, mirė.

 


Šiame straipsnyje: Vytautas KasiulevičiuskoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

VYRIŠKIS

VYRIŠKIS portretas
PRADĖKIME DIRBT, KAS DAR TO NEPADARĖ, PADĖKIME REALIAI, NEREIKIA BELETRISTIKOS, PALIKIME TAI TINGINIAMS. KAUKIAME JŪSŲ KONKREČIŲ DARBŲ !

Vytas

Vytas portretas
Medikas Kasiulevičius labai protingas , iš pat pradžių ir visą laiką nuosekliai komentavo apie šį virusą ir jo padarinius.

aš portretas
Trys didžiulės klaidos: pradžioje nebuvo daromi masiniai ėminiai dėl koronoviruso, grįžusius iš svetur silpnai kontroliavo ir laiku neaprūpino apsaugos priemonėmis. Jeigu dabar kylanti progresija, kodėl nesiimama radikalių priemonių, kad BUDULIUS suvaldyti reikia pasikviesti ir kariškius, kur Nausėda, ką jis galvoja, kai pradės masiškai mirti žmonės ? kas per sapaliojimai teisininkės tokiu metu apie žmogaus teises, kas ją pakvietė į televiziją, piktina žmones.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių