Quantcast

V. Kasiulevičius: kur sutinku, o kur nesutinku su ministru A.Veryga?

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius, Santaros klinikų šeimos gydytojas Vytautas Kasiulevičius išdėstė, kur sutinka, o kur nesutinka su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

„Sprendimas dėl plakvenilio. Šio medikamento pardavimus apriboti reikėjo, kadangi šį vaistą turime išsaugoti Lietuvos teritorijoje. Turime šiuos medikamentus sukaupti ligoninėms sunkių pacientų gydymui. Pirma tokių sunkių pacientų gydymo patirtis užsienyje ir Lietuvoje teikia vilčių“, – medikas teigia, kad pritaria šiam sprendimui.

„Gyventojų karantinavimas. Dėl sugrįžusių iš užsienio 14 dienų karantino sutinku. Tai taiko ne viena šalis. Nors sugrįžę žmonės dažniausiai jaučiasi gerai, aktyvus mobilumas, simptomai atsiras po 4-5 parų. Galima svarstyti PGR testavimą po 7 parų (COVID-19 susirgimo požymiai vidutiniškai pasireiškia 5 parą) ir išleisti į namus užtikrinat testo kartojimą po 14 parų ir užtikrinant saviizoliaciją. Gali būti, kad tai būtų pigiau, jeigu turėsime pakankamai testų. Iš esmės pritariu su nedidelėmis pataisomis“, – feisbuke rašo V. Kasiulevičius.

„Dėl visų lengvai sergančių privalomo karantinavimo. Yra daug problemų, pvz. nepilnamečiai vaikai, kurių nevalia atskirti nuo tėvų. Vaikų teisės ir kt. Žmonės gali vengti patikros. Reikia nepamiršti, kad visuomenėje yra dvi grupės žmonių: vieni laikosi tvarkos, kiti jos nesilaiko. Privalomą karantinavimą atskirose patalpose taikyčiau pastariesiems ir tiems, kuriems būtina užtikrinti tokias sąlygas dėl socialinių veiksnių. Vietoje visų lengvai sergančių karantinavimo siūlyčiau judėjimo kontrolę pritaikant informacines technologijas, elektronines apyrankes ir užtikrinant paciento buvimo vietos nustatymą. Pažeidus tvarką, taikyti privalomą karantiną atskirose patalpose“, – anot mediko, ši sprendimą svarbu taisyti iš esmės.

Pirmename, kad Lietuvoje iki šiol patvirtinti 179 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. 


Šiame straipsnyje: Vytautas KasiulevičiusAurelijus VerygakoronavirusasCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Iš kur jūs ištraukėt tą "ekspertą". Profesorius - šeimos gydytojas ?!

Anonimas

Anonimas portretas
KASIULEVIČIAU GYDIKITĖS IR NEKALBĖKIT TO KO PATS NEZINOT JUSU PASITARIMAI SU PRANCUZU ŠVEDU GYDITOJAIS O ŽINIOS PAS JUO DIDELIS CHAOSAS PATYS NESUVALDO LIGOS PLITIMO TAI KA JIE JAU JUMSGALI PATARTI TIK JUM BLOGAI PATARĖ UŽTAI IR ESAT KARANTINE GERIAU REIKĖJO KLAUSTI VERYGOS TAI NEBUTUMĖT UŽSIKRĖTES IR NEPRISISTATINĖKIT MOKSLININKU NES EST TIK DESTRUKTORIUS IR NIEKO NEŽINANTIS SKLEIDŽIAT PLETKU FORMOS ŽINIASESAT KONSERVATORIUS TAI IR PRISISTATINĖKIT PARTIJOS VARDU O PROFESORIUM

Anonimas

Anonimas portretas
o kas klausia tos tavo nuomionės?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių