Quantcast

V. Kasiulevičius: jeigu jau keliauti, tai ten, kur susirgimų mažiau nei Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius apžvelgė COVID-19 situaciją kaimyninėse šalyse ir pasakė, kur keliauti šiuo metu saugu, o kuria kryptimi kelionių bent kol kas reikėtų vengti.

„Jeigu jau keliauti, tai ten, kur mažiau susirgimų negu Lietuvoje: Latvija, Estija, Suomija. Lenkijoje optimalus maršrutas šiaurine dalimi link Gdansko automobiliu“, – apie saugias kryptis pasakoja V. Kasiulevičius.

O jeigu be saulės niekaip, tai geriau rinktis Italijos pietinę pakrantę ir Graikiją.

Profesorius turi patarimų ir kaitrios pietų saulės išsiilgusiems keliautojams. „O jeigu be saulės niekaip, tai geriau rinktis Italijos pietinę pakrantę ir Graikiją. Visur kitur yra blogiau. Daug kas pasakys, kad netolygūs tie regionai, ypač keliaujant automobiliu, tačiau nepamirškite kelionių lėktuvu specifikos: šalies oro uostuose dirba ir keliauja žmonės iš skirtingų regionų, taip pat ir iš tų, kur didelis sergamumas“, – akcentuoja profesorius.

„Facebook“ nuotr.

Anot V. Kasiulevičiaus, oro transportas yra itin palanki terpė COVID-19 plisti.„1918 gripo pandemija apėmė pasaulį dėka geležinkelių ir garlaivių. Šiame šimtmetyje lėktuvai virusui pasitarnauja daug efektyviau“, – teigia V. Kasiulevičius.

Primename, kad per vakar parą Lietuvoje patvirtinta devyniolika naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų: devyni nustatyti Panevėžio apskrityje, po tris – Kauno ir Vilniaus apskrityse, tuo metu Šiaulių ir Klaipėdos – po du naujus susirgimus. Iš vakar patvirtintų atvejų penki yra įvežtiniai, kaip užsikrėtė du žmonės – nenustatyta. Dėl turėtų kontaktų su patvirtintais COVID-19 atvejais užsikrėtė dvylika asmenų, iš jų dešimt siejama su infekcijos židiniais.

Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2062 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 330 asmenų, 1639 – pasveiko, 175 žmonės yra izoliacijoje.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaVytautas Kasiulevičiuskelionėssaugios šalys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sapalionė

Sapalionė portretas
Gyva bėda kai žmogus nori būti matomas ir girdimas, tik nežino, kaip tą padaryti. Teks eiti konsultuotis pas influenceres, yra tokių populiarių rašytojų, kurios turi tūkstančius sekėjų, gal pakonsultuotų profesorių, kaip tapti populiariu.

Anonimas

Anonimas portretas
Prisėskit skylę, smirdantys keliaunykai! Jūs ir užvežat visokią koronę

Mano nuomonė :)

Mano nuomonė :) portretas
Kasiulevičius? Apmokėtas masonžydis propagandai skleisti? :D Kiek moka už propagandos skleidimą? Gal tapsit miliejonieriumi? :D Gal daugiau darbo negaunate jokio ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių