Quantcast

V. Kasiulevičius: gyvenimas yra vienas, todėl susirgę Covid-19 – neeksperimentuokite

  • Teksto dydis:

Profesorius Vytautas Kasiulevičius savaitgalį kreipėsi į šalies šeimos gydytojus bei karščiavimo klinikų medikus. Atkreipiamas dėmesys, kad nustačius koronavirusą žmogų gydyti azitromicino ir hidrochlorokvino deriniu galima tik laikantis specialių saugumo reikalavimų specializuotose ligoninėse. Gyventojai taip pat skatinami neeksperimentuoti savigyda, o kreiptis į medikus.

Kreipėsi į medikus

Šeštadienį V.Kasiulevičius savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje kreipėsi į Lietuvos šeimos gydytojus ir karščiavimo klinikų medikus, gelbstinčius koronavirusu susirgusius žmones.

„Paskutines paras į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą atvyksta pacientų, kuriems įtarus ar netgi mobilioje stotelėje nustačius užsikrėtimą Covid-19, vis tiek skiriamas gydymas azitromicinu ar kitais antibiotikais. Vėliau tokie pacientai, jau pablogėjus būklei, kviečiasi GMP ir pervežami į ligoninę“, – rašė profesorius.

Savo įraše jis aiškino, kad taikyti gydymą azitromicino ir hidrochlorokvino deriniu galima tik laikantis specialių saugumo reikalavimų specializuotose ligoninėse, mat toks gydymas gali turėti įtakos širdies veiklai.

Ragina vykti į ligoninę

„Atkreipiu dėmesį, kad tokio gydymo efektyvumas iki šiol nėra patvirtintas atsitiktinės atrankos tyrimais, tačiau tiek užsienio šalyse, tiek Lietuvoje yra tokį derinį tinkamomis sąlygomis gavusių ir jau pasveikusių pacientų“, – rašė V.Kasiulevičius, tačiau jis pabrėžė, kad užsienio šalyse yra mirusių pacientų, kurie bandė gydytis patys.

Profesorius aiškino, kad azitromicinas yra svarbus galimo derinio su hidrochlorokvinu elementas, todėl vieno azitromicino paskyrimas sukelia riziką, kad pacientui sumažės ligoninėje skiriamo azitromicino ir hidrochlorokvino derinio efektyvumas.

Visi gydytojai raginami pacientus, kuriems patvirtinamas koronavirusas, nukreipti į specializuotą ligoninę: Santaros klinikas, Panevėžio ligoninę, Šiaulių ligoninę, Kauno klinikinę ligoninę ar Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Galėtų sveikti kitose ligoninėse

Profesorius taip pat kreipėsi į Lietuvos savivaldybių vadovus, ragindamas juos suprasti, kad virusu sergančius žmones ištyrus specializuotoje Covid-19 ligoninėje ir paskyrus tinkamą gydymą bei stabilizavus pacientų būklę, dalis sergančiųjų gali tęsti gydymą savivaldybėms pavaldžiose gydymo įstaigose, laikantis specialių reikalavimų.

Kitu atveju Covid-19 ligoninės turės daug sveikstančių, bet mažai padės sergantiems.

„Kitu atveju Covid-19 ligoninės turės daug sveikstančių, bet mažai padės sergantiems. Mano siūloma schema prieš keletą metų Lietuvoje buvo pritaikyta mažinant širdies kraujagyslių ligų mirštamumą. Nustačius miokardo infarkto diagnozę, pacientas buvo skubiai GMP pervežamas gydyti ne į rajono ligoninę, o į specializuotą kardiologijos centrą Lietuvos teritorijoje ir grąžinamas į rajono ligoninę kelių parų laikotarpyje jau atlikus diagnostines ir gydomąsias procedūras, sudarius detalų tolesnio gydymo rajono ligoninėje planą. Tokie darnūs bendradarbiavimo veiksmai leido reikšmingai mažinti miokardo infarkto mirštamumą 30 dienų laikotarpiu“, – rašė V.Kasiulevičius.

Jis taip pat kreipėsi ir į virusu apsikrėtusius žmones, prašydamas jų susirgus kuo skubiau atvykti į Covid-19 ligoninę ir neeksperimentuoti.

„Jūsų gyvenimas yra vienas, o Covid-19 ligoninių gydytojai yra profesionalai“, – pabrėžė V.Kasiulevičius.


Šiame straipsnyje: Vytautas Kasiulevičiusprofesoriusgydymaskoronaviruso gydymasKoronavirusas LietuvojekoronavirusasCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

B

B portretas
Aferiste linkiu kad pastiptum

NIEKAM

NIEKAM portretas
neidomus pusprocio paistalai

'profesoriau'

'profesoriau' portretas
zmones mirsta nuo to: kad kraujas nesugeba transportuoti deguoni i plaucius ,del Gelezies stygiaus kraujyje !!!!! ir jokie plauciu ventiliatoriai tokiems ligoniams jau nepadeda !!!!! Daugiau ziniu semkis 'profesoriau',o ne pliurpk ta , ka net vaikai zino .
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių