Quantcast

Užtaisas gerai dienai – baseinas

Norite atsipalaiduoti ir geriau jaustis? Lankykite baseiną. Tokio patarimo sulaukia įvairaus amžiaus žmonės. Baseinas – puiki išeitis ir būsimoms mamoms. Vanduo atpalaiduoja visą kūną, taip palengvindamas nėštumą, ypač kai šis persirita į antrąją pusę. Užsiėmimai taip pat padeda geriau pasiruošti kūdikio atėjimui.

 Sportuojant vandenyje kūnas nejaučia apkrovos, tad gerokai lengviau judėti. Be to, sportuojant aktyvėja kraujotaka, tad būsimas vaikelis geriau aprūpinamas deguonimi.

Aktyvaus gyvenimo būdo nepropaguojančios moterys per nėštumą skundžiasi pilvo tempimu ir skausmais. Užsiėmimai vandenyje išvaduoja nuo šių nemalonių pojūčių.

Vaikų susilaukusios moterys žino, kad per nėštumą didelė apkrova tenka stuburui. Kai kurios vėliau skundžiasi likusiomis pasekmėmis – iškrypusiu stuburu ar nugaros skausmais.

Judėjimas vandenyje taip pat sumažina sąnarių apkrovą, atpalaiduoja raumenis. Užsiėmimai vandenyje taip pat neleidžia per nėštumą priaugti papildomo svorio, o susilaukus naujagimio nekyla problemų dėl likusių kilogramų bei galimo antsvorio.

Mankštą baseine būsimoms mamoms, jei nekyla sveikatos problemų, patariama lankyti nuo ketvirtojo nėštumo mėnesio iki pat gimdymo. Užsiėmimus vandenyje lankiusios mamytės pastebi, kad gimusieji kūdikiai būna labai ramūs.

Vandenyje vykstantys aerobikos užsiėmimai puikiai tinka turintiems antsvorio, stuburo ar sąnarių problemų ir net nemokantiems plaukti. Pratimai vandenyje stimuliuoja smegenų veiklą, gerina kraujotaką ir koordinaciją.


Šiame straipsnyje: baseinasvanduonėštumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas

Kas portretas
Koks nieksas straipsnio autorius? Parase kaip nuostabu eiti i baseina bet pamirso kad KLP nera baseino.

v

v portretas
kaip lankyti tą baseiną, kad "chlorkė' akis ir nosį nežmoniškai graužia. Po baseininių procedūrų visi kvėpavimo takai būna kaip išplikyti. Suprantu, kad vandenį reikia dezinfekuoti norint užtikrinti lankytojų saugumą. Šiais laikais yra daug modernesnių dezinfektantų, kurie nėra tokie kenksmingi kaip chloras, kuris mokslininkų tyrimais, sukelia kvėpavimo takų onkologinius susirgimus. Tačiau sporto klubų savininkams nerūpi, kokios sveikatos pasekmės bus klientui prisikvėpavus chloro, nes reikia visur taupyti net ir saugioms medžiagoms, kad tik daugiau pelno prisilupti.

busima ir esama mama

busima ir esama mama portretas
nei vienas komentaras neatitinka tiesos. visu pirma, Klaipedoje yra ne vienas baseinas. gal reklamos mazai, bet norint, viska galima susizinoti. visu antra, reikia pasirinkti ta baseina, kuriame nejaustumet diskomforto nei del dezinfektantu, nei kitko. as jau 4 metus ( su pertrauka) lankau baseina SPA centre. geresnio sporto nera. treneres superines, vanduo reguliariai keiciamas, pastoviai filtruojamas. rekomenduoju!
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių