Quantcast

Už koronaviruso tyrimus užsieniečiams iš trečiųjų šalių laikinai mokės valstybė

Už koronaviruso tyrimus, atliekamus iš trečiųjų šalių į Lietuvą atvykusiems užsieniečiams, laikinai mokės valstybė.

Kaip penktadienį BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija, šią tvarką keičiantys teisės aktai, turėtų būti priimti „artimiausiu metu“.

„Artimiausiu metu, suderinus ir pakeitus teisės aktus, bus patvirtintas reikalavimas darbdaviams arba patiems užsieniečiams apmokėti tyrimo išlaidas“, – BNS teigė SAM atstovė Neringa Mikėnaitė.

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga priėmė sprendimą, kuris įpareigoja iš trečiųjų šalių atvykusius užsieniečius dvi savaites saviizoliuotis.

Sprendime taip pat numatyta, kad jie per 24 valandas nuo atvykimo į Lietuvą privalo užsiregistruoti Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre.

Be to, užsieniečiams, atvykusiems iš valstybių, įtrauktų į COVID-19 ligos paveiktų šalių sąrašą, privaloma per 24 valandas nuo atvykimo kreiptis į Karštąją liniją 1808 arba kitą tyrimus atliekančia įstaigą dėl tyrimo koronavirusui nustatyti.

Šiuo metu A. Verygos patvirtintame COVID-19 paveiktų šalių sąraše yra 63 valstybės, tarp jų – Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Bulgarija, Izraelis, JAV, Kazachstanas, Moldova, Portugalija, Rumunija, Rusija, Serbija, Ukraina.

Be kita ko, sprendime numatyta, kad izoliavimo patalpas, transportavimą į izoliavimo patalpas ir į tyrimo dėl COVID-19 ligos paėmimo vietą užsieniečiams privalo užtikrinti ir apmokėti darbdavys, kviečiantysis asmuo, arba pats užsienietis.

Sugriežtinti reikalavimus atvykėliams iš trečiųjų šalių nuspręsta dėl koronaviruso protrūkio Kaune registruotoje įmonėje „Hegelmann Transporte“, kai infekcija nustatyta iš Uzbekijos atvykusiems darbuotojams. Penktadienio duomenimis, ten fiksuota 19 užsikrėtimų COVID-19.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaatvykstantys iš trečiųjų šaliųkoronaviruso tyrimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesutinku

Nesutinku portretas
Lai moka vergvaldziai, ir kur - vos, kurios atsitempia neg - rus ir baba - jus i Lietuva.

Tai jau ne!

Tai jau ne! portretas
Visas tokias išlaidas privalo dengti atsiprašant "darbdaviai", prisivežę velniai žino ko iš velniai žino kur. Jei geruoju nedengs - išieškoti neginčo tvarka, kaip išieškomas PSD net iš negaunančių jokių pajamų, nors patys nuPSDintieji net minimalių medicinos paslaugų negauna. Kodėl ir taip numelžti mokesčių mokėtojai turi dar ir vengiantį mokesčių "verslą" šelpti? Jei nebus priversti už įsivežamuosius atsakyti savo pinigais, tai ir toliau temps iš visų pakampių.

tai vistik

tai vistik portretas
išsiverkė swolaciai..:D) Turbūt mynė ant pandemijos padarytos žalos karantino laikotarpiu ir gerai siuntinėjo reikalinga kryptim lobistus su dėžutėm.Tik..Valstybė prieš darydama nuolaidas verslui ir atverdama jam kišenę, turėtų įsitikinti kokį pelną ir kaip dirba įmonė.Paverkt ir prigalvot raudų ir aš galiu.Ir labai įtikinamai.;D)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių