Quantcast

ULAC vadovas: tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius gali siekti keliasdešimt milijonų

  • Teksto dydis:

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas antradienio pavakarę pasidalijo žiniomis, kurias atskleidė vienas užsienio mokslininkų tyrimas.

„Šalys vidutiniškai diagnozuoja tik apie 6 proc. COVID-19 infekcijos atvejų, o tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius visame pasaulyje jau gali siekti keliasdešimt milijonų, parodė Getingeno universiteto tyrimas (The Lancet)“, – feisbuke rašo profesorius.

Jis teigia, kad tokia informacija pasidalijo kaip atsaku vienam labai aukštam pareigūnui.

„Čia vienas iš mano atsakymų vienam labai aukštam pareigūnui, kuris šiandien man, įkūrusiam pirmąją Lietuvoje vakarietiškus standartus atitinkančią virusologijos laboratoriją ir jai vadovavus 20 metų, aiškino, ką reiškia PSO raginimas „testuoti, testuoti, testuoti“...“, – mintį baigia ULAC vadovas.

Primename, kad šiuo metu Lietuvoje iš viso nustatyti 880 koronaviruso atvejai. Pirmadienio duomenimis, 15 žmonių mirė,  aštuoni pasveiko.


Šiame straipsnyje: Saulius ČaplinskasULAC vadovastyrimaikoronaviruso tyrimaiKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

virusas

virusas portretas
ULAC vadovas tik spėlioja ar tai ne panikos skleidimas ? Negražu.Kokiam tikslui?

Profesoriui Kalibatui

Profesoriui Kalibatui portretas
O žinote koks bus atsakymas dėl kaukių? Veryga teisinsis, kad dėl kaukių nutylėjo, nes mūsų runkeliai nesuprastų, kad jas negalima nešioti ilgą laiką, reikia keisti, skalbti, dezinfekuoti. Ir bet kuris kitas SAM vadovo kėdėje tą patį sakytų. Nes Lietuva jau seniai kenčia nuo paradokso, kai tie patys runkeliai tiek intelektu, tiek mentalitetu seniai pralenkė visus valdžiažmogius. Tai yra valdžiažmogiai nežinia kokiai Lietuvai vadovauja, nes visiškai nesiorientuoja tikrovėje. Taip tik bereikalingai vargindami žmones emociškai. Ir tai išlenda per gerklę bent kurios krizinės situacijos metu. Mano aplinkoje kokie 60% rizikos grupės pensininkų yra visiškai nusispjovę į visas rekomendacijas ir vaikšto sau į parduotuves be jokių kaukių, būriuojasi ir bendrauja. Ir aš į tai jau nebekreipiu dėmesio, nes pasakęs pastabą sulaukčiau nepasitenkinimo škvalo tarsi būčiau rekomendacijų bendraautoriumi. Tiesiog irgi jaučiuosi emociškai pavargęs ir išsekęs dar ir dėl "žiniasklaidos" elgesio.

tuo tarpu

tuo tarpu portretas
Bulgarijos parlamentarai atsisakė atlyginimų koronaviruso pandemijos krizės laikotarpiu. Spėkite, kiek procentų atlyginimo atsisakys mūsų seimūnai, arba tuos pinigus perves kovos su koronavirusu fondui? Inkšdami 5%? Ar vaitodami iš skausmo ir rangydamiesi priešmirtinėse konvulsijose - 10%? :) Bet yra ir gerų žinių, jei tik kinai nemeluoja. Skelbiama, kad padeda persirgusiųjų kraujo perpylimas sunkios formos infekuotiesiems. Neva pradingsta net visi simptomai per 72 val. Valstybės pareigūnų vietoje aš žinočiau iš kur tokio kraujo gauti, tačiau viešai apie tai nerašysiu. Galiu tik pasidalinti užuomina, kad kinai, atrodo, tokios galimybės neturėjo. Bent jau tokio konkretaus šaltinio, kokį turi Lietuva ir kitos ES šalys.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių