Quantcast

ULAC vadovas: gera naujiena – patvirtintas pirmas vaistas prieš koronavirusą

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą Užkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) direktorius Saulius Čaplinskas pasidalijo informacija, kad yra patvirtintas pirmas vaistas prieš koronovirusą.

„Gera naujiena – patvirtintas pirmas vaistas prieš koronavirusą“, – įraše, paskelbtame feisbuke, rašo ULAC direktorius, pasidalijęs medium.com portale paviešintu tekstu.

Manoma, kad vaistas, sukurtas Zhejiang Hisun farmacijos kompanijos, atliks svarbų vaidmenį užkertant kelią koronavirusui COVID-19 plisti ir gydant pacientus.

Nesustandomas koronavirusas COVID-19, kaip manoma, atsirado Kinijos Uhano mieste praėjusių metų pabaigoje.

Kaip skelbiama, šiuo mirtinu virusu jau užsikrėtė daugiau kaip 72 tūkst. žmonių. Beveik 1,9 tūkst. žmonių mirė.

Kaip rašoma medium.com portale paviešintame tekste, Kinijos Mokslo ir technologijos ministerija oficialiai paskelbė apie tris galimus vaistus nuo COVID-19: „Favilavir“, „Chloroquine Phosphate“ ir „Remdesivir“.

Teigiama, kad klinikinių tyrimų metu šie vaistai parodė akivaizdų gydomąjį poveikį ir sukėlė mažesnes nepageidaujamas reakcijas.

Publikacijoje teigiama, kad „Favilavir“ yra pirmasis vaistas nuo koronaviruso, patvirtintas Nacionalinės medicinos produktų administracijos. 

Portalui susisiekus su S. Čaplinsku, jis teigė, kad visiškai pasitikėti straipsnyje skelbiama informacija negalima. „Sunku pasakyti, ar tai yra patikima, – teigė pašnekovas. – Gali būti paskleistų visokių – tiek sąmokslo teorijų, tiek gerų žinių, tad kol kas apie šios informacijos patikimumą nekalbu. Žiūrėsime, ką parodys ateitis. Kol kas negalima skambinti pergalės varpais.“

Paklaustas, kodėl visgi nusprendė pasidalinti medium.com paskelbta informacija savo feisbuko paskyroje, S. Čaplinskas teigia, kad nori parodyti, kad mokslininkai visame pasaulyje uoliai dirba. „Šiuo metu pasaulyje atliekami mažiausiai 20-ies skirtingų kompanijų vaistų klinikiniai tyrimai“, – aiškino ULAC vadovas.

Anot pašnekovo, artimiausiu metu gali padaugėti pranešimų apie vaistus, kurie gali padėti kovoti su koronavirusu. „Kai bus daugiau publikacijų iš patikimų žurnalų ir kai bus pateiktos klinikinės išeitys gydant pacientus, tada bus galima detaliau pasakyti, ar tai yra patikima, ar ne. Kol kas tai gali būti tik geri norai ir viltys“, – sakė S. Čaplinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdos

Klaipėdos portretas
viešasis transportas plaunamas vieną kart per mėnesį iš vidaus ir du kartus per mėnesį iš išorės. Tą turi atlikti privati įmonė Korpus A su kuria savivaldybė sudarė sutartį ir jai moka už tokią paslaugą. Bet dažniausiai iš vidaus autobusą darbo gale išplauna vairuotojas o minkštos ir nučiupinėtos sėdynės kaip ir visa kita lieka neliestos. DEZINFEKCIJOS NĖRA VISAI.

o kam

o kam portretas
ju ir taip per daug,milijono jie net nepajustu.

Sausio 13 toji

Sausio 13 toji portretas
Welkamas labai nemėgsta Lietuvos! Jis net berašydamas iš to pykčio suklydo ir įvardijo mūsų viešąjį transportą kaip suskretusį,pamiršdamas jog suskretusi jį daro visokie welkamistai!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių