Quantcast

Tyrimas: persirgus koronavirusu imunitetas susidaro mažiausiai šešiems mėnesiams

Koronavirusu užsikrėtę asmenys greičiausiai nesusirgs COVID-19 dar mažiausiai šešis mėnesius, penktadienį pranešė Oksfordo universiteto tyrėjai.

Prie tokios išvados prieita atliekant didelio masto tyrimą, kuriuo siekta išsiaiškinti tikimybę COVID-19 susirgti pakartotinai. Tyrimas pradėtas medikams pastebėjus, kad pakartotinių užsikrėtimų pasitaiko labai retai.

Vienas iš tyrimą atlikusių mokslininkų, Oksfordo universiteto profesorius Davidas Eyre'as teigia, kad rezultatai yra palankūs.

„Galime užtikrinti, kad bent trumpuoju laikotarpiu vieną kartą koronavirusu užsikrėtęs žmogus neturėtų užsikrėsti pakartotinai“, – sakė jis.

Tyrimą atlikę mokslininkai teigė kol kas nesurinkę pakankamai duomenų, kad galėtų spręsti dėl pakartotinio susirgimo tikimybės, kai nuo pirmojo sirgimo yra praėję daugiau nei šeši mėnesiai.

Vis dėlto šiuo tyrimu siekiama išsiaiškinti, kiek laiko persirgęs organizmas yra atsparus koronavirusui.

Infekcijų prevencijos ir kontrolės skyriaus Oksfordo universitetinėje ligoninėje vadovė Katie Jeffery teigė, kad tyrimo rezultatai yra „jaudinami“.

Rezultatai rodo, kad „užsikrėtimas virusu bent jau trumpam laikotarpiui apsaugo nuo pakartotinio sirgimo“, sakė ji.

Tyrimas atliekamas naudojant 12 180 sveikatos apsaugos sistemos darbuotojų Oksfordo universitetinėje ligoninėje COVID-19 testų, atliktų 30 savaičių laikotarpiu, rezultatus. Paaiškėjo, kad nė vienas iš 1 246 medikų, turėjusių koronaviruso antikūnių, nesusirgo pakartotinai. Trims antikūnių turėjusiems medikams buvo nustatyta COVID-19 liga, tačiau jiems nepasireiškė jokie simptomai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių