Quantcast

Tyrimas: mažai judantiems, nesportuojantiems žmonėms grėsmė mirti nuo COVID-19 yra didesnė

Mažai judantys, mažai sportuojantys koronavirusu užsikrėtę pacientai yra linkę sirgti sunkia COVID-19 forma, mirties nuo šios ligos rizika jiems yra didesnė, atskleidė tyrimas, apėmęs beveik 50 tūkst. žmonių, kuriems buvo patvirtintas koronavirusas.

Remiantis žurnale „British Journal of Sports Medicine“ paskelbta tyrimo ataskaita, mažiausiai dvejus metus prieš pandemiją per mažai fizinio krūvio turėję žmonės nuo COVID-19 dažniau gydyti ligoninėje, tokiems žmonėms dažniau prireikė gydymo intensyvios terapijos skyriuose, jie buvo labiau linkę mirti nuo šios ligos.

Didesniais rizikos faktoriais, nei per mažas fizinis aktyvumas, laikomi tik senyvas amžius ir atlikta organų transplantacija, rodo tyrimo rezultatai.

Tyrimo autoriai teigė, kad, lyginant su tokiais rizikos faktoriais, kaip rūkymas, antsvoris, aukštas kraujospūdis, „per mažas fizinis aktyvumas yra didžiausias visų didesnių padarinių rizikos faktorius“.

Dažniausiai su sunkia COVID-19 ligos forma siejami tokie rizikos faktoriai, kaip senyvas amžius, diabetas, antsvoris ir kraujotakos ligos. Taip pat didesnė rizika būdinga vyrams. Iki šiol per mažas fizinis aktyvumas nebuvo priskirtas prie šios rizikos faktorių grupės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi  portretas
Viskas yra daroma, kad nebūtų galima judėti, sportuoti, vadinasi, tyčia esame silpnina į, kad pasigautume ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių