Quantcast

Tyrimas: maisto skonį vaikai jaučia būdami dar įsčiose

  • Teksto dydis:

Kaip formuojasi vaikų skonis ir uoslė? Atliekami nauji tyrimai, kurie atskleidžia, kad jau įsčiose vaikai reaguoja į mamos valgomą maistą, praneša LNK.

Kūdikiai – išrankūs valgytojai. Viena valgys, kita – išspjaus. Galbūt potraukis užsimezga dar įsčiose, mamos sako, kad kai kurie produktai nėštumo metu viliojo labiau nei kiti.

„Stengdavausi maitintis sveikiau, bet traukė saldumynai, ypač šokoladas. Tačiau nelabai pastebėjau mažylio reakcijos, kai valgiau daugiau daržovių, vaisių ar cukraus“, – pasakojo mama.

Valgydama šį maistą jausdavau, kad jis pilve spardosi labiau.

„Traukė saldūs produktai ir vištiena. Valgydama šį maistą jausdavau, kad jis pilve spardosi labiau“, – prisiminė kita tyrime dalyvavusi mama.

Mažyliai keičia veido išraiškas priklausomai nuo to, kokį maistą ką tik suvalgė mama. Lapiniai kopūstai kėlė rūgščią grimasą, o morkos – šypseną. Anglų mokslininkai ištyrė ultragarsu 100 nėščių moterų. Pasak mokslininkų, tikėtina, kad nauja gyvybė įsčiose gali būti ir pripratinama pamėgti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kai mažyliai susiduria su daržovėmis, ypač žaliomis, ir jei anksčiau yra jų ragavę, prie jų pripranta ir vėliau nekyla problemų, net gali pabėgti jas“, – sakė mokslininkė.

Motinos sako pastebėjusios, kad vaikams augant keičiasi jų pomėgiai.

„Mano visi vaikai mėgsta vaisius. Vyresnioji dukra jau darosi išrankesnė, ji nebemėgsta mėsos, bet aš ją valgiau visada“, – sakė moteris.

„Kūdikiams duodavau įvairių produktų, kuriuos valgydavau, kai buvau nėščia, jie tai valgė noriai, o dabar patys sprendžia, kas patinka, o kas ne“, – pasakojo mama.

Mokslininkai toliau tirs tuos pačius kūdikius. Aiškinsis, ar gimdoje patirti skoniai daro įtaką ir tam, kokį maistą jie mėgsta užaugę. Tai leis suprasti, kaip nuo mažens vystosi žmogaus skonis ir uoslė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių