Quantcast

Trys iš naujausių koronaviruso atvejų – įvežtiniai: Kauno apskritis vėl pirmauja

Lietuvoje praėjusią parą patvirtintas 21 naujas koronaviruso užsikrėtimo atvejis, informuoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Didžioji dalis jų – 14 registruoti Kauno apskrityje, 5 – Vilniaus, 2 – Utenos. Trys iš šių atvejų yra įvežtiniai – asmenys grįžo iš Prancūzijos, Baltarusijos, Anglijos, likusieji susirgo po kontakto su užsikrėtusiais asmenimis.

Beveik visi užsikrėtę asmenys jaučia simptomus. Besimtome ligos forma serga tik 3 iš šią dieną patvirtintų asmenų. Dešimt praėjusią parą patvirtintų atvejų yra siejami su jau tiriamais židiniais. Penkių susirgusių asmenų užsikrėtimo aplinkybės neaiškios (nenustatytos), sakoma NVSC pranešime.

Nemaža dalis susirgusiųjų asmenų virusu užsikrėtė nuo sergančių artimųjų arba kolegų, kai kurie jų – lankydamiesi viešuose renginiuose.

Du iš Kaune patvirtintų atvejų yra susiję su ekskursija „Išlaužas – Tauragė“, su kuria iš viso jau siejama 13 atvejų. Vienas asmuo yra įmonės „Kauno autobusai“ susirgusio darbuotojo šeimos narys, dar vienas atvejis, registruotas Kaune, susijęs su stalo teniso turnyru (tai jau trečiasis su šiuo objektu susijęs atvejis). Vienas užsikrėtęs asmuo nurodė lankęsis cirko pasirodyme Kaune. Koronavirusas patvirtintas ir dviem Kauno filharmonijos choristams, kurie buvo izoliacijoje. Vienas asmuo susirgo grįžęs iš Prancūzijos.

Du iš Kaune patvirtintų atvejų yra susiję su ekskursija „Išlaužas – Tauragė“, su kuria iš viso jau siejama 13 atvejų.

Iš penkių Vilniaus apskrityje nustatytų atvejų trys yra siejami su jau žinomais židiniais – virusas nustatytas dar dviem Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro darbuotojams. Šiuo metu aktyviai atliekamas visų darbuotojų ištyrimas. Vienam asmeniui liga nustatyta grįžus iš Baltarusijos, vieno asmens užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Vienas iš dviejų Utenoje nustatytų atvejų yra įvežtinis (asmuo grįžo iš Anglijos), kitas atvejis siejamas su jau registruotu protrūkiu.

Visais tiriamais atvejais nustatyti sąlytį turėję asmenys, jiems nurodyta izoliuotis 14 dienų.

Lietuvoje iš viso patvirtintų koronaviruso atvejų konkretiems žmonėms – 2 252, šiuo metu sergančių asmenų yra 489, pasveiko – 1 670.

Nuo COVID-19 mirė 81 žmogus, dar 13 užsikrėtusiųjų koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių. Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 2858.

Nuo birželio 1 d. patvirtinta 126 įvežtiniai atvejai.

Praėjusią parą ištirti 1 848 ėminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P

P portretas
Žmogžudžiai

T

T portretas
Tai melas politika

we

we portretas
tai rei6kias LNOBT direktorėlis visus savo darbuotojus užkrėtė, veiklus suskis
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių