Quantcast

Trečiąja doze pasiskiepijusi ministrė G. Skaistė: kviečiu pasitikėti mokslu

  • Teksto dydis:

Finansų ministrė Gintarė Skaistė pasiskiepijo trečiąja vakcinos nuo COVID-19 doze. 

„Šiandien rytas prasidėjo šiek tiek neįprastai. Trečias sustiprinantis skiepas nuo COVID-19 – tai, kuo galime prisidėti prie mūsų visų saugumo. Kviečiu pasitikėti mokslu ir padėti mums visiems ateinančias šventes sutikti saugiai šeimos rate“, – socialiniame tinkle greta nuotraukos rašė finansų ministrė.

Po politikės įrašu netrukus pasipylė internautų komentarai.

„Tikrai taip, visada už“, – brūkštelėjo Algirdas.

„Aš irgi jau turiu tris. Tik norėtųsi, kad tame būtų ir priešomikroniškas valentingumas“, – rašė Linas.

„Turiu tris ir nuo gripo magaryčių“, – pasakojo Kastytis.

G. Skaistės feisbuko nuotr.

Iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta beveik 1,87 mln. žmonių. Pilnai vakcinuota – 1,5 mln. gyventojų, dar 285 tūkst. pilnai paskiepytųjų yra gavę ir sustiprinančiąją vakcinos dozę. Ją praėjusią parą gavo beveik 10 tūkst. žmonių.

Tarp pilnai paskiepytųjų Statistikos departamentas neįtraukia sustiprinančią dozę gavusių žmonių, jie skaičiuojami atskirai.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 66,8 proc. gyventojų. Mažiausiai pasiskiepijusiųjų yra tarp 12–15 metų vaikų – trečdalis. Tarp vyriausių šalies gyventojų, kuriems per 80 metų, paskiepyta 69,8 procento.

Iš viso Lietuvoje iki šiol gauta apie 5,78 mln. vakcinų dozių, skiepyti sunaudota 3,67 mln. dozių.

Šiuo metu koronavirusu tebeserga apie 18,9 tūkst. – 1,5 tūkst. mažiau nei buvo prieš parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Pasitikėjau mokslu,dabar gyvenu su komplikacijomis po skiepo ir esu pats dėl visko kaltas,nes pasirašiau,kad sutinku.Dabar tas pats mokslas yra neįgalus man padėti.Daktarai juo labiau rankas plaunasi,jug jie įkalbėjo,bet kalti dėl to nesijaučia.Taip,kad eikit į gerą vietą su savo mokslu,kuris už pasekmes neprisiima atsakomybės.

Amdrius

Amdrius portretas
LT valdziagyvius butina suskiepyti nuo kempinliges - iskart po 9 dozes!

phD

phD portretas
Pasitikėti mokslu yra kiekvieno reikalas. Bet kaip pasitikėti supuvusiais kapitalistais, kurie neišdrįsta prisiimti atsakomybės už savo produktą. Kai meluojama atviru tekstu, kai slepiama informacija. Nenustebčiau, jei praėjus dešimtmečiams išaiškės, jog visa ši situacija sukurta farmacijos konglomerato. Arbeit macht frei!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių