Quantcast

Tragiška medikės klaida: išoperavo ne tą akį – žmogus liko aklas

  • Teksto dydis:

Vienoje didžiausių Slovakijos sostinės ligoninių atliekant pacientui akių operaciją per klaidą vietoje pažeistos akies buvo pašalinta sveikoji, pasakojama LNK reportaže.

„Tai buvo komandos klaida. Gydytoja, vadovavusi operacijai, pas mus nebedirba. Ji nusprendė išeiti iš darbo, nes tai ji laiko labai didele asmenine nesėkme“, – kalbėjo Bratislavos universitetinės ligoninės atstovė Eva Kliská.

Neseniai paaiškėjusi tragiška klaida įvyko praėjusių metų spalio mėnesį. 50-metis onkologinis pacientas atvyko į akių operaciją. Prieš jam patenkant į operacinę, kaip įprasta, personalas turėjo apklijuoti sveiką akį, tačiau čia ir įvyko pirmoji klaida – jie apklijavo pažeistą akį. Niekas klaidos nepastebėjo, net patyrusi gydytoja. Po operacijos pacientui teko po kelių dienų sugrįžti tam, kad būtų pašalinta pažeista akis. Dabar jis – aklas. Ligoninė teigia, kad toks atvejis pasitaikė pirmą kartą.

„Tai – labai patyrusi gydytoja, profesorė, operavusi ne vieną tūkstantį akių. Deja, tai atsitiko jos profesinės karjeros pabaigoje. Ji labai apgailestauja“, – tęsė E. Kliská.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Skundą jau nagrinėja Sveikatos priežiūros tarnyba, tačiau ji teigia, kad tyrimas – apsunkintas, nes pretenzija gauta praėjus daugiau nei pusei metų po įvykio.

Ji nusprendė išeiti iš darbo, nes tai ji laiko labai didele asmenine nesėkme.

„Skundas į biurą pristatytas gegužės 2 d. ir šiuo metu yra nagrinėjamas, todėl iki tyrimo pabaigos nebus galima pateikti papildomos informacijos“, – teigė Sveikatos priežiūros tarnybos atstovė Monika Hudecová.

Policija apie šį atvejį taip pat nebuvo informuota, todėl tyrimas dar tik prasidės.

Ligoninė ėmėsi priemonių, kad ateityje išvengtų tokių atvejų, atnaujino taisykles ir apmokė visą operuojantį personalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
Gautų kokį 15metų pasėdėt tai lachudrai, gal truputį susimąstytų kokią žalą žmogui padarė, o ne tik opps! Sorry.....

Bent jau

Bent jau portretas
nematys,i ka jo salis virsta...

Marti

Marti  portretas
Lietuvoje nupjauna sveika krūtine,,o su piktybinių palieka ,, ir nieko..... ir dar daug visokiu nesąmones.....ir ką gydytojai dar dirba privačiai ..
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių