Quantcast

Toliau daugėja susirgimų gripu: į ligoninę paguldyta kelios dešimtys žmonių

  • Teksto dydis:

Lietuvoje praėjusią savaitę – gruodžio 16–22 dienomis – bendras sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis šiek tiek sumažėjo, tačiau gripo atvejų – toliau daugėja, teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai.

Bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Lietuvoje praėjusią savaitę siekė 56,9 atvejo 10 tūkstančių gyventojų – ankstesniąją savaitę buvo 61 atvejis 10 tūkst. gyventojų. NVSC duomenimis, pernai tuo pačiu metu (51-ąją metų savaitę) bendras Lietuvos gyventojų sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo didesnis – 79,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nors bendras sergamumas gripu ir ŪVKTI sumažėjo, praėjusią savaitę užregistruota daugiau gripo atvejų – 152, kai ankstesniąją savaitę buvo 103 atvejai. 51-ąją šių metų savaitę (gruodžio 16–22 d.) Lietuvoje dėl gripo ligoninėse gulėjo 28 asmenys, tarp jų 17 vaikų, 4 asmenys buvo gydomi intensyvios terapijos skyriuje. Gruodžio 9–15 d. dėl gripo Lietuvos ligoninėse gulėjo 19 asmenų, tarp jų 10 vaikų ir viena nėščioji. Vienas asmuo buvo gydomas intensyvios terapijos skyriuje.

Gripu ir ŪVKTI daugiausia sergančiųjų buvo Vilniaus, Kauno ir Marijampolės apskrityse.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, sergamumas gripu Europos regione didėja, nors dauguma šalių vis dar praneša apie žemą sergamumo lygį. Vidutinis sergamumo gripu intensyvumas šių metų 50-ąją savaitę (gruodžio 9–15 d.) registruotas Jungtinėje Karalystėje (Škotijoje), Latvijoje ir Sakartvele.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šių metų 50-ąją savaitę (gruodžio 9–15 d.) Europos regione daugelyje šalių dominavo A tipo gripo virusų cirkuliacija, 5 Europos regiono šalys pranešė apie dominuojančią B tipo gripo virusų cirkuliaciją ir 3 šalys pranešė, kad jose cirkuliuoja tiek A, tiek B tipo gripo virusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,kai pradejau BIRZELIO MENASI kas RYTA...,

...,kai pradejau BIRZELIO MENASI kas RYTA..., portretas
priiminet SALTA DUSA taip darau IKI SIOL...,sakoma 30 dienu KASDIENA paKARTOTAS VEIKSMAS tampa IPROCIU...,kol KAS GRIPU neSIRGAU...,gal but TAI MAN!!! ir paDEDA isVENGTI GRIPO???... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių