Quantcast

Trukt už vadžių – vėl iš pradžių: A. Veryga aiškina kalbas apie galimą priemonių trūkumą

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad COVID-19 valdymui reikiamų priemonių kiekį ateičiai sunku nuspėti dėl nuolat besikeičiančios situacijos.

„Testų pirkimas buvo planuojamas gerokai iki šiandien ir kiekiai buvo skaičiuojami pagal tas žinias, kurias turėjome po pavasario, po pirmosios karantino bangos. Net ir žinant, ir ruošiantis antrajai karantino bangai turbūt niekas negalėjo nuspėti, kad būtent tiek atvejų bus, kad būtent tiek testų reikės atlikti. Pagal tuo metu atliktus skaičiavimus, prognozes, testų turėjo užtekti tikrai ilgesniam laikui, jų buvo nupirkta ir šiuo metu jais ir yra naudojamasi, bet, deja, gyvenimas savo korekcijas įneša“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje kalbėjo laikinasis ministras.

Tikrai turime daugiau atvejų negu tikėjomės, atliekame daugiau tyrimų, negu buvo suplanuota.

„Tikrai turime daugiau atvejų negu tikėjomės, atliekame daugiau tyrimų, negu buvo suplanuota. Natūralu, kad įvykti pirkimams, kurie buvo suplanuoti pagal grafiką, nebeužtenka laiko“, – pridūrė A. Veryga.

Anot jo, jei priemonių rezerve būtų per daug, būtų keliami klausimai dėl iššvaistytų biudžeto lėšų.

„Visi, kurie siūlosi suplanuoti, reikėtų, kad tie žmonės tada ir pasakytų tikslius skaičius, po kiek mėnesių, kiek visko bus. Pagal tuos skaičius galėtume suplanuoti, nupirkti. Tik, aišku, gerai būtų, kad tie žmonės tada ir atsakomybę prisiimtų, nes jei bus pripirkta per daug, tai tuo metu ateis Valstybės kontrolė ir sakys, kodėl išleidote valstybės biudžeto pinigus, o dabar nėra kur dėti šių priemonių“, – teigė A. Veryga.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paziuresim dinastijos darba

Paziuresim dinastijos darba portretas
Dinastija Landbergu ir visa liberalu kupeta gales veikti .Gerb Verygai aciu uz darba.Paziuresim kaip gerai be priekaistu dirbs dinastijos sebrai jie zinos kaip Vanga kiek bus uzsikretusiu kiek ko reikia tiksliai.Juk Mesijas Gabriukas svetasis anukas ir Simonyte norejo sventaja senis paskelbti Marijos radijas deje netransliavo.

Anonimas

Anonimas portretas
Zombiai zino tilsliai kiek ko reikės, va Veryga nežino - blogas :)))

4

4 portretas
Nereikėjo nei testų, nei karantinu ir būtų mažiau mirčių, daugiau miršta kad visiškai sustoja medecininis aptarnavimas, baime ir depresija dėl to COVID, fiziškai nusilpo žmones kad uždaryti ir jokio sportavimo, maistas paprastesnis pasidarė kad parduotuvių, turgu, kavinių sumažėjo ar visiškai uždarė ir pramogų jokių kurios gerina nuotaiką, o tai sveikata irgi, ir t. t.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių