Quantcast

Tėvų meilė ir medikai daro stebuklus

  • Teksto dydis:

Gimę labai mažučiai, jie užauga dideli, sveiki ir gražūs. Tik jiems iš pradžių labai reikia pagalbos. Asociacija "Padedu augti" dalijasi džiaugsmu, patirtimi ir konkrečia dalykine parama.

Įrodyti ir pasidžiaugti

Jau penktą kartą Kauno klinikų miestelyje esančiame pušynėlyje  asociacija "Padedu augti" surengė Gyvybės šventę.

Anksčiau laiko vaikelio susilaukusios šeimos taip išreiškia savo dėkingumą medikams, viltį ir tikėjimą užaugti sveikiems bei dideliems. Visa tai simbolizuoja čia pasodintas ypatingas ąžuoliukas – gyvybės medis.

"Klinikose dirbantys medikai pro langą gali pamatyti susirinkusias laimingas šeimas, kurių neišnešioti mažyliai buvo jų pacientai, o sunkų gydymo ir sveikimo kelią dar tik pradedančių neišnešiotukų tėveliai gali įgyti vilties ir stiprybės, matydami, kokie sveiki bei gražūs bus jų vaikai ateityje", – kilnų šventės tikslą atskleidė asociacijos "Padedu augti" vadovė Inga Budrienė.

Saulėtas, šiltas rytas ir keletą metų besitęsiantis tiesioginis bendravimas su neišnešiotukų bendruomene sukvietė daugybę laimingų šeimų ne tik iš Kauno, bet ir iš kitų Lietuvos miestų. Šventėje vaikai nenuobodžiavo: šokinėjo ant batuto, piešė, tėvelių padedami leido muilo burbulus. Netruko puikių įspūdžių ir suaugusiesiems. Jiems koncertavo tarptautinių ir šalies konkursų laureatės Karolina Juškaitė ir Aistė Tomkevičiūtė, palaikančios paramos neišnešiotukus auginančioms šeimoms idėją.

Geriau duoti, nei imti

Asociacija "Padedu augti" ne tik organizuoja šeimų šventes, bet ir, didėjant narių, specialistų bei partnerių skaičiui, teikia susilaukusiesiems naujagimių anksčiau laiko visokeriopą pagalbą. Jau paaugusių neišnešiotukų mamos savanorės vyksta į Kauno klinikas ir dalijasi savo patirtimi.

"Šeimos, Neonatologijos klinikoje slaugančios savo naujagimius, išgyvena tai, ką išgyvenome ir mes: neviltį, kaltę, didelį skausmą, baimę ir bejėgiškumą", – patyrė I.Budrienė.

Ji žino, kad šios šeimos ne visada nori priimti pagalbą. Dėl to asociacijos nariams gimė idėja sukurti "Minčių inkilėlį". Į jį neišnešiotukus auginantys tėvai gali dėti laiškus su savo istorijomis, palinkėjimais.

"Tikime, kad tai itin sunkiu šeimoms metu padės įtaigiau pateikti labai svarbią pagalbą. Labai džiaugiuosi, kad, pasidalijus idėja, dirbtuvės "Abudu" sutiko inkilėlį pagaminti nemokamai", – pridūrė "Padedu augti" asociacijos steigėja Julija Kulik–Dulskienė.

Šios organizacijos narė Ernesta jau beveik metus gyvena Australijoje, bet didelis atstumas netrukdo aktyviai veiklai. Ernesta inicijavo tarptautinį projektą "Nutieskime mažoms širdutėms tiltus", kuriuo siekiama parodyti lietuvių toleranciją, supratimą ir paramą asociacijos bendruomenės šeimoms.

Kai mamoms trūksta pieno

Dar vienas asociacijos projektas "Sveika pradžia – mamos pieno laše" yra skirtas pirmojo Lietuvoje donorinio pieno banko įrangai – dviem specialiems šaldikliams – nupirkti.

Neišnešiotukų mamos pieno pirmomis dienomis neturi arba turi labai mažai.

"Norime, kad visi anksčiau laiko gimę ir sunkiai sergantys naujagimiai, kurių mamos turi nepakankamai pieno, trūkstamą jo kiekį gautų iš donorinio pieno banko. Neabejojame, kad natūralus maitinimas padės mažinti naujagimių sergamumą žarnyno ligomis ir išvengti jų komplikacijų", – asociacijos vadovė I.Budrienė vardijo kilnius tikslus.

Numatoma bendra pastarojo projekto vertė – 20 tūkst. eurų, todėl, sakė I.Budrienė, kiekviena net simbolinė auka yra labai svarbi. Ją galima pervesti į asociacijos "Padedu augti" atsiskaitomąją sąskaitą AB SEB banke: LT057044060007988637, įmonės kodas 303157604, mokėjimo laukelyje nurodžius paskirtį "Pieno bankui".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių