Quantcast

Tarp naujų COVID-19 atvejų – keturi įvežtiniai, virusas toliau plinta židiniuose

  • Teksto dydis:

Iš 62 naujų koronaviruso atvejų 31 yra susijęs su židiniais, penki iš jų yra nauji, informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Aštuoni nauji koronaviruso atvejai Kauno apskrityje siejami su židiniu Raseinių policijoje. Vienas iš asmenų yra įstaigos darbuotojas, kiti – vadinamieji antriniai ar tretiniai kontaktai, iš kurių trys yra vienos šeimos nariai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami 26 koronaviruso atvejai. Vienas iš asmenų, kuriam liga patvirtinta praėjusią parą, yra Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokinys.

NVSC sprendimu izoliuota 17 bendraklasių. Penkių klasių mokiniai, mokyklos administracijos sprendimu, iki rugsėjo 23 dienos mokysis nuotoliniu būdu.

Taip pat Raseiniuose registruotas vienas atvejis, siejamas su rugpjūčio 22 dieną vykusia šeimos švente. Šiam protrūkiui priskiriama 12 koronaviruso atvejų.

Keturi COVID-19 atvejai patvirtinti Šiauliuose, jie susiję su siuvimo įmone „Interscalit“. Šiuo metu registruoti 44 ligos atvejai. Vienas iš asmenų, kuriam liga patvirtinta praėjusią parą – Šiaulių universitetinės gimnazijos mokinys. Asmuo paskutinį kartą mokykloje buvo rugsėjo 4 dieną, todėl sąlytį turėjusių asmenų mokykloje nenustatyta, ugdymo procesas vyksta įprastai.

Trys nauji atvejai registruoti Vilniuje, jie siejami su šeimos švente. Iš viso NVSC šiam židiniui priskiria aštuonis užsikrėtimus. Vienas iš asmenų, kuriam liga patvirtinta praėjusią parą – Vilniaus Simono Konarskio gimnazijos mokinys, tačiau nuo rugsėjo 7 dienos jis mokėsi nuotoliniu būdu, todėl sąlytį turėjusių asmenų mokykloje nenustatyta, ugdymo procesas vyksta įprastai.

Taip pat trys koronaviruso atvejai patvirtinti Vilniaus apskrityje siejami su Vilniaus Gabijos progimnazija. Vienas iš šių asmenų yra izoliacijoje buvęs mokytojas, kiti – susirgusių vaikų šeimos nariai. Su protrūkiu šiuo metu siejama 15 COVID-19 atvejų.

Be to, praėjusią parą Vilniaus apskrityje, Elektrėnuose, registruotas ketvirtasis ligos atvejis, siejamas su židiniu transporto įmonėje „Opus Auto“.

Kaune koronavirusas nustatytas dviem farmacijos įmonės „Limedika“ darbuotojams. Čia iš viso serga penki asmenys.

Taip pat Kauno apskrityje COVID-19 patvirtinta apsaugos įmonės „Ekskomisarų biuras“ darbuotojui. Tai ketvirtasis susijęs infekcijos atvejis.

Klaipėdos apskrityje patvirtinti du nauji atvejai židiniuose. Vienas yra susijęs su kolegų išvyka laivu, tai jau devintasis atvejis. Kitas – su su židiniu „Klaipėdos energijoje“, tai – 12-asis atvejis.

Tuo metu Šiaulių apskrityje registruotas vienas atvejis, siejamas su susirgimais parduotuvėje „Tau“. Asmuo nėra darbuotojas. Iš viso registruoti septyni susiję atvejai.

Penki nauji židiniai

Trys nauji židiniai registruoti Vilniaus, po vieną Šiaulių ir Panevėžio apskrityse.

Vienas naujas židinys Vilniuje yra siejamas su sporto klubu „Gym Plius“ (Kalvarijų g. 88). COVID-19 liga patvirtinta asmeniui, kontaktavusiam su infekcine liga užsikrėtusiu sporto klubo treneriu grupinės treniruotės metu. Nustatyti 16 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys. Pirmasis atvejis patvirtintas rugsėjo 15 dieną. NVSC teigia, jog šiuo metu renkami kontaktai asmenų, galėjusių turėti sąlytį.

Taip pat Vilniuje registruotas vienas susirgimas, siejamas su Vilniaus senamiestyje įsikūrusiu baru „Alchemikas“. Vertinama, kad asmuo sąlytį su sergančiu kolega turėjo mokymų metu. Nuo rugsėjo 13 dienos, kai kolegai patvirtintas koronavirusas, asmuo buvo izoliacijoje.

Vilniaus apskrityje dar vienas židinys nustatytas transporto įmonėje „Transtira“. Liga susirgo antrasis darbuotojas.

Vienas atvejis vakarykštę parą patvirtintas Radviliškio ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje dirbančiam asmeniui. Pirmieji du atvejai registruoti antradienį – koronavirusas patvirtintas darbuotojui ir pacientui. Šie atvejai, skelbiant atvejų statistiką, nebuvo susieti, informacija patikslinta vėliau.

Kaip BNS trečiadienį sakė ligoninės direktorius Vaidas Smalinskas, gydymo įstaigoje nustatyti ir dar penki infekcijos atvejai. NVSC teigimu, epidemiologinė diagnostika vis dar vykdoma, šie atvejai į statistiką bus įtraukti penktadienį.

Vienas atvejis patvirtintas Panevėžio apskrityje, Kupiškio rajone, veikiančios baldų gamybos įmonės „Slavita“ darbuotojui. Iš viso registruoti du susiję atvejai. Pirmasis patvirtintas rugsėjo 12 dieną.

Be to, dar 10 asmenų, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas, tačiau atvejai nepriskiriami infekcijos židiniams. NVSC teigimu, vienas iš šių asmenų yra Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazijos mokytojas. Mokykloje nustatyti penki asmenys, turėję didelės rizikos sąlytį. NVSC turimais duomenimis, viena klasė izoliuota, jai ugdymo procesas organizuojamas nuotoliniu būdu.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 17 asmenų. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Per praėjusią parą nustatyti ir keturi įvežtiniai atvejai. Du iš jų – Šiaulių apskrityje: iš Vokietijos bei Jungtinių Amerikos Valstijų. Po vieną Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse: iš Nigerijos bei Norvegijos.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3504 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1254 asmenys, 2149 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 87 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 14 užsikrėtusiųjų.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijanauji koronaviruso atvejaiįvežtiniai atvejaiviruso židiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu bet

Nu bet portretas
Kada baigsit testuot su tom niekam tikusiom , brokuotom lazdom kiniškom , kur rodo pieno riebumą.Ko netikrinat per kraują , kaip buvo visad tikrinami ligoniai ar serga gripu ir plaučių uždegimu.Tos kiniškos lazdos tas pats kaip medicininės kaukės kai pirkau iš vaistinės per karantiną.Vos užsidedi ir nutrūksta gumytės net nepradėjus nešiot.Ko naudojat tą kinišką šūdą?

Taigi

Taigi portretas
be paźymų kad sveiki Lietuvon neįvaźiuoja.Tai iš kur tie įveźtiniai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių