Quantcast

Tarp keturių praėjusią parą patvirtintų viruso atvejų – vienas įvežtinis

Trys iš keturių naujai patvirtintų koronaviruso atvejų nustatyti Vilniaus apskrityje, antradienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Vienas – įvežtinis, dar aiškinamės aplinkybes. Dar vienas yra prekybos centro „Rimi“ darbuotojas, tačiau apie šį atvejį jau vakar minėjau, o trečiasis yra Vilniaus psichikos sveikatos centro darbuotojas“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Antradienį spaudos konferencijoje ji teigė, kad Psichikos sveikos centre užsikrėtimas nustatytas profilaktinio tyrimo metu. Be to, identifikuotas „vienas kolega, kurio sąlytis didelės rizikos“.

„Jis izoliuotas. Taip pat nustatyti trys kolegos, kurių sąlytis yra mažos rizikos. (...) Taip pat nustatyta 20 pacientų, bet jų sąlytis labai nežymus, nes šioje įstaigoje darbas organizuotas taip, kad būtų kuo mažiau nereikalingo sąlyčio“, – kalbėjo NVSC atstovė.

R. Lingienės teigimu, darbuotojas galėjo užsikrėsti namie, nes vienam jo šeimos nariui yra pasireiškę ūminės kvėpavimo takų infekcijos simptomai. Šiuo metu organizuojamas šeimos nario ištyrimas dėl koronaviruso.

Pasak NVSC atstovės, įvežtinis atvejis – asmuo atskridęs iš Norvegijos lėktuvu į Rygą, o vėliau grįžęs į Lietuvą. 

Anot R. Lingienės, taip pat vienas koronaviruso atvejis nustatytas Kaune, kur infekcine liga užsikrėtė Kauno klinikinės ligoninės gydytoja. Jai liga vystėsi „klasikiniu būdu“.

„Gegužės 14 dieną pajuto, kad prarado skonį ir uoslę, atsirado sausas kosulys, sinusitas, galvos skausmas, 20 dieną – karščiavimas. 14 dieną buvo atliktas tyrimas, atsakymas buvo neigiamas, o 24 dieną – buvo patvirtinta liga“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė.

Pasak jos, su gydytoja sąlytį turėjo apie 30 pacientų ir devyni darbuotojai.

„Visi kolegos izoliuoti, o 30 pacientų ištirti ar tiriami dėl COVID-19. (...) Sąlytį taip pat turėjo vienas kaimynas. Jis irgi izoliuotas“, – kalbėjo R. Lingienė.

Naujausiais antradienio NVSC duomenimis, Lietuvoje iš viso patvirtinti 1639 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Tebeserga 401 užsikrėtusysis, pasveiko – 1165.

Nuo COVID-19 mirė 65 žmonės, dar aštuoni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijanauji koronaviruso atvejaiužsikrėtė koronavirusuįvežtinis atvejis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių