Quantcast

A. Tapiną nustebino kambariukas, kuriame laukiama koronaviruso testo rezultatų

  • Teksto dydis:

Žinomas žurnalistas ir laidų vedėjas Andrius Tapinas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo jį nustebinusia nuotrauka iš Santaros klinikų Infekcinių ligų skyriaus. Žurnalistas sukritikavo Lietuvos valdininkus, nepasiruošusius suvaldyti pasaulyje grėsmingai plintančio koronaviruso.

„Štai čia yra kambariukas Santariškių Infekciniame skyriuje, į kurį uždaromi pacientai, kuriems pasireiškė potencialūs požymiai ir kurie norėjo pasitikrinti, ar neserga koronavirusu, nes grįžo iš galimai pavojingos teritorijos“,  – rašė A. Tapinas, pasidalijęs mažo kambario nuotrauka.

„Pradžioje žmonės ėjo pas šeimos gydytoją, tas išvijo ir liepė varyti į Santariškes, ten pradžioje nežinojo, ką daryti, buvo nusprendę, kad tai neskubi pagalba ir reikės susimokėti, o po to vis dėlto padarė koronaviruso testą.

Ir tada, kol lauki rezultatų, žmogų uždaro į tokį kambariuką 6-7 valandoms, išeiti niekur negalima, net ir į tualetą, maistą ir vandenį gali tiekti artimieji, jeigu jie sugeba susidėlioti logistiškai. Kaip suprantu, kambariukas toks vienas, kas nutiktų, jeigu reiktų susitvarkyti su daugiau žmonių vienu metu yra visiškai neaišku.

Plius kambariukas tikrai puikiai pritaikytas susirgusiems laukti viruso testo rezultatų.

Bet valdininkai raportuoja, kad esame puikiai pasiruošę“, – kritikos negailėjo A. Tapinas.

„Facebook“

Kaip jau rašyta, šiuo metu dėl koronaviruso Lietuvoje stebimi 790 žmonių, teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Pasak Santaros klinikų, per paskutinę parą (nuo vasario 24 d. iki vasario 25 d.) į VUL Santaros klinikų Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyrių kreipėsi aštuoniolika pacientų.

„Dėl viršutinių kvėpavimo takų infekcijoms būdingų skundų atvyko aštuoniolika pacientų. Iš jų molekuliniais tyrimais gripas nustatymas šešiems. Tikslingai dėl įtariamo koronaviruso 2019-nCov kreipėsi keturiolika asmenų. Du atvejai iš jų neatitiko jokių klinikinių bei epidemiologinių kriterijų, likusiems atlikti reikalingi tyrimai. Jau dabar aišku, kad vienuolikai koronaviruso diagnozė nepasitvirtino, vieno tyrimų atsakymų dar laukiama“, – sako Santaros klinikų Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vedėjas Linas Svetikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
SIUO metu stebetoju nereikia, reikia padejeju ,palaikimo ,santarves o ne eilini karta pasisaipyti.Tapinai geriau patylek visur kur tik gali nesireklamuok.ZMONIU ESI NEMEGIAMAS

kauniete

kauniete portretas
labai rimtoje situacijoje atsidureme visi ZEMES gyventojai ---ir visus gyvasties resursus naudojame neapykantai!!,,Tai--kvaila. [Pasiskaitykime ,ka padare MARO epidemija zemeleje;;ir "nuleiskim kvailo piktumo gara"", na,netinkamas tas indaujos dydzio testavimo kambareli ,netinkama taip elgtis medicinos valdininkams tokioje gresmingoje situacijoje kauniete+

kauniete

kauniete portretas
na,tokio dydzio kambarelis ,,tai fashistinio konclagerio tipo ,dydzio ..;;jei nors vienas is tu zmoniu turi COR on virusa [nedezinfekuojant po jo {nes dar neatliktas testas} jau bus uzkresti sekantys]]] kazkaip beatodairishkai elgiamasi su epidemines pasekmes gresencia liga. O gal medikai gyvena lyg Marse???--atseit juos uzkratas nepasigaus.Arba ===apsoliutus STERILUMAS !! arba -0,,pasmerkime save ir aplinkinius,,savo neatsakingumu plintancios epidemijos akivaizdoje
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių