Quantcast

„Šypsenos akademijos“ burnos chirurgas apie efektyvų metodą: dantis atkūrėme per dešimt valandų

  • Teksto dydis:

Odontologijos klinikų paslaugų sąraše dažnai galima išvysti „All-on-4“ („Visi ant keturių“) gydymo metodiką. Kas tai yra ir kaip gydoma, pasakoja odontologijos klinikos „Šypsenos akademija“ gydytojas burnos chirurgas Henrikas Rusilas.

„Mano praktikoje neseniai buvo atvejis, kai visus dantis pusamžiui vyrui atkūrėme per dešimt valandų. Tai išties įspūdinga, kai po dienos vizito klinikoje žmogus gali šypsotis“, – sako burnos chirurgas H.Rusilas.

Gydymo metodas, kuris taupo laiką

„Šypsenos akademijos“ burnos chirurgas H.Rusilas akcentuoja, kad „All-on-4“ – tai gydymo metodika, specialiai sukurta visus ar daugelį dantų praradusiems pacientams gydyti arba turintiems beviltiškai sugedusius dantis.

„Įvertinę paciento dantų būklę, sprendžiame, kokį gydymą taikyti. Naudojant „All-on-4“ gydymo metodiką taupomas pacientų laikas, nes vos vienos operacijos metu yra pašalinami sugedę dantys, įsriegiami keturi implantai ir iš karto pritvirtinami laikini dantys, kurie po kurio laiko pakeičiami nuolatiniais. Naudojant šią gydymo metodiką yra laikomasi specialiai jai sukurto gydymo protokolo, todėl atkurti vieno žandikaulio dantims pakanka keturių implantų ir išvengiama sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų“, – aiškina „Šypsenos akademijos“ burnos chirurgas.

H. Rusilas / „Šypsenos akademijos“ nuotr.

Ši metodika ypatinga dar ir tuo, kad galima planuoti procedūrų trukmę – atkurti dantis kuo skubiau ar atlikti procedūras etapais, pamažu.

Vyrui atkūrė dantis per 10 valandų

H.Rusilas teigia, kad jo praktikoje neseniai buvo atvejis, kai dantis klaipėdiečiui atkūrė per dešimt valandų.

„Taip jau nutiko, kad žmogus, paskyręs visą laiką karjerai, nepasirūpino savo dantimis. Teko ieškoti sprendimų, kurie būtų greiti ir nekliudytų žmogui kokybiškai gyventi.

Tvarkiau tik vieną žandikaulį. Nuo momento, kai sutartu laiku pacientas atėjo procedūros, iki jo išlydėjimo namo su laikinu protezu užtrukome beveik pusę paros. Tai išties įstabu – atkurti dantis per dešimt valandų“, – tikina H.Rusilas.

Kaip gydoma?

Gydytojas aiškina, kad tokių rezultatų leidžia pasiekti tik profesionalaus darbo ir geros logistikos dermė.

„Supraskite, čia esmė yra komanda, kurios veiksmai derinami iš anksto: chirurgas pašalina esamus dantis, įsuka implantus, protezuojantis gydytojas atlieka matavimus, išsiunčia juos dantų technikui, kuris gamina laikiną protezą. Tada protezas uždedamas ant implantų – ir pacientas išlydimas, gyvena su laikinu protezu visavertį gyvenimą ir laukia, kol bus pagamintas nuolatinis“, – sako H.Rusilas.

Klaipėdos „Šypsenos akademijos“ vadovė Eglė Prušinskienė pritaria, kad pasiruošimas procedūrai yra atsakingiausias ir svarbiausias darbas, kuris garantuoja greitį ir kokybę. „Visa komanda – nuo administracijos iki chirurgo, anesteziologo, protezuojančio gydytojo ir asistentų – dirba kaip šveicariško laikrodžio elementai: viskas tikslu, profesionalu, jokio nukrypimo. Būtent tam mes skiriame daugiau dėmesio, kad klientas taupytų laiką ir nevaikščiotų iš kabineto į kabinetą, nelauktų prie durų.“

E.Prušinskienė atkreipia dėmesį, kad visos procedūros metu pacientui, jeigu šis pageidauja, taikoma sedacija (tam yra gydytojas anesteziologas), amnezija. Anot klinikos vadovės, pacientas ramiai guli, išlieka sąmoningas, tačiau atsibudęs neprisimena, kas jam buvo daroma.

Kreipiasi gana jauni pacientai

Klaidinga manyti, kad dėl iškritusių dantų paprastai kreipiasi senyvo amžiaus žmonės. Anot H.Rusilo, 45–55 metai – būtent tas amžius, kai žmonėms dažniausiai prireikia dantų gydymo.

„Paprastai tai būna pacientai, kurie nereguliariai lankėsi pas odontologą ar netinkamai rūpinosi higiena. Paprastai tenka siūlyti šį „kapitalinį remontą“ – metodiką „Visi ant keturių“, nes kiti būdai, žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą, būtų ne tokie patikimi.

Džiugu ir tai, kad dauguma mano pacientų žino apie tokio gydymo galimybę ir kreipiasi jau žinodami, kokio metodo norėtų“, – pacientų informuotumą pabrėžia gydytojas.

„Šypsenos akademijos“ nuotr.

Ar visiems tinka metodika „Visi ant keturių“

H.Rusilas tvirtina, kad ir kokia sunki paciento burnos būklė būtų ar kitos ligos vargintų (onkologinės, cukrinis diabetas), visada ieškoma, kaip padėti pacientui, kad jis galėtų gyventi visavertį gyvenimą ir nekompleksuoti dėl iškritusių dantų ar netobulos šypsenos.

„Periodontitas (arba parodontozė) yra liga, dėl kurios ir patariame pacientą gydyti taikant metodiką „Visi ant keturių“. Sergant šia liga, dantys ima klibėti, darytis paslankūs, todėl sudėtinga juos išsaugoti. Dantų atkūrimo metodika „Visi ant keturių“ šiuo atveju yra geriausias sprendimas. Žmogus vėl pajunta galįs kramtyti, valgyti ir šypsotis be baimės“, – teigia H.Rusilas.

Reikėtų pridurti, kad nebūtinai gali būti tvarkomi abu žandikauliai – nuo būklės įvertinimo priklauso, kokį gydymą parinks specialistas. Tarkim, viršutiniame žandikaulyje galima palikti visus dantis, o jei dantų trūksta, pasiūlyti pavienius implantus, o štai apatiniam žandikauliui, kurio būklė avarinė, įsukti keturis implantus ir tvirtinti protezą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pararimas

Pararimas portretas
Jaunimėlis sukūrė "firmas" ir lupa tūkstančius nors iki profesionalumo kaip varlei iki dangaus, durni kas tiki, ieškokit patyrusių gydytojų kad ir dirbančių poliklinikose.

mokam PSD bet odontologija

mokam PSD bet odontologija portretas
mokama ir tai jau tapo bizniu.

Erika

Erika portretas
O taip,- jie sako- visam gyvenimui ,kol gauna pinigus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių