Quantcast

Prezidentūra: dėl pandemijos yra atsargaus optimizmo – ribojimai veikia

Stebint koronaviruso pandemiją, yra atsargaus optimizmo dėl artėjančio susirgimų piko, karantino ribojimai veikia, sako prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.

Apie tai jis kalbėjo pirmadienį po prezidento Gitano Nausėdos susitikimo su Sveikatos tarybos nariais.

„Konstatuota, kad, be abejo, situacija išlieka sudėtinga, viruso paplitimas yra didelis, vis dar daugėja žmonių, kurie yra hospitalizuojami stacionare. Tačiau įžvelgiame tam tikro atsargaus optimizmo, tam tikras pandemijos pikas artėja“, – spaudos konferencijoje pirmadienį teigė S. Krėpšta.

Pasak jo, šiuo metu svarbu, jog tiek valdžios institucijos, tiek visuomenė išlaikytų sutelktumą, o teigiamos tendencijos tęstųsi bent porą savaičių.

„Šiuo metu galima konstatuoti, kad karantino ribojimai veikia. Mes matome, kad pandemijos plėtra lėtėja ir tai, žinoma, yra geras ženklas. Bet tam, kad priartėtumėme prie normalios situacijos, turime daug kur nukeliauti. Mes viruso paplitimo prasme esame auštame taške ir iki normalios situacijos yra ilgas kelias. Bet viruso ribojimai veikia ir stabdo viruso plitimą“, – sakė jis.

Anot jo, susitikime, be ekspertų, taip pat dalyvavo ir kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė, sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė.

Šiuo metu galima konstatuoti, kad karantino ribojimai veikia. Mes matome, kad pandemijos plėtra lėtėja ir tai, žinoma, yra geras ženklas.

Sveikatos tarybos atstovė, Vilniaus universiteto profesorė Edita Sužiedėlienė patvirtino, kad įpusėjus karantinui yra matomos „tam tikros tendencijos“, indikuojančios epidemijos vystymosi lėtėjimą.

„Kol kas, turbūt, reikėtų stebėti, kaip ta dinamika artimiausiomis savaitėmis keisis ir tuomet tikslinga daryti sprendimus dėl papildomų karantino priemonių arba dėl galbūt karantino mažinimo“, – sakė ji.

Ekspertė sako, kad medikai ir mokslininkai mato, jog visuomenė atsakingai laikosi karantino, bet kartu pažymėjo, kad atsargumo negali būti per daug. Ji paragino prisiminti esminę taisyklę – atstumo laikymąsi, kaukes, dažną higienos priemonių naudojimą ir patalpų vėdinimą.

„Tai kol kas tokia formulė, kurią kiekvienas galėtumėme prisiminti ir naudoti kasdieniniame savo gyvenime. Manau, tai prisidėtų prie mūsų greitesnio atėjimo į situaciją, kai pandemija gali būti valdoma ir galvojama toliau visgi, kaip iki tų Kalėdų mums išgyventi“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Atėjo Onutė visiems laikams, visi pasveiko

onute

onute portretas
Nausėda atėjo tie tai covid jau rytoj nebus ir Verygos dergimas baigsis juk atėjo tie

senas ,

senas ,  portretas
išbandytas metodas - ekspertai neserga ..........................
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių