Quantcast

Šveicarija svarsto dovanoti kuponus asmenims, kurie įtikins draugus pasiskiepyti nuo COVID-19

Gali būti, kad Šveicarijos gyventojai, kurie draugus, kolegas ar giminaičius įtikins pasiskiepyti nuo koronaviruso, ateityje gaus kelių dešimčių frankų kuponą.

Taip norima padidinti vakcinacijos tempą, penktadienį pareiškė sveikatos ministras Alainas Bersetas.

Kupono vertė būtų 50 frankų (46 eurai), jį būtų galima panaudoti, pavyzdžiui, restorane ar kino teatre. Pakaks vien to, kad asmuo, kuris skiepysis, nurodys pavardę to, kas jį įtikino vakcinuotis. Šią idėja dabar pasiūlyta įvertinti kantonams. Galutinis sprendimas bus priimtas spalio viduryje.

Šveicarijoje, sveikatos tarnybos duomenimis, visiškai pasiskiepiję tik 58,46 proc. gyventojų. Tai per mažas rodiklis, kad būtų galima atšaukti kai kurias apsaugos priemones, pavyzdžiui, kaukių dėvėjimą viešajame transporte, sakė A. Bersetas.

Papildomai vyriausybė ketina įrengti dar 50 mobilių vakcinacijos centrų. Nuo spalio 11 dienos testai šalyje bus nemokami tik vaikams ir jaunuoliams iki 16 metų amžiaus ir žmonėms, gavusiems pirmąją vakcinos dozę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Itikinti pasiskiepyti ir apdovanoti iseina zymiai pigiau nei slaugyti ir gydyti susirgusi

Šveicarijai geriau

Šveicarijai geriau  portretas
imti pavyzdį iš Lietuvos: - Kas nesiskiepys - atleidžiam, uždraudžiam, suvaržom... Įdomu būtų pažiūrėti, kaip skambėtų tokie valdžios pušinėjimai Šveicarijoje..

4

4 portretas
Visa pirma antivakseriai neserga COVIDais, o už pinigus galima ir įleisti ta tuščia skystį, jis jiems netoks pavojingas kaip vakseriams
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių