Quantcast

Dabar dažnas senjoras vaistinę palieka piktas: dėl kompensuojamųjų vaistų bus gerų žinių?

  • Teksto dydis:

Seimas svarsto vaistus kompensuoti platesniam senjorų ratui. Dabar kompensuojamuosius vaistus visiškai nemokamai gauna nepasiturintys, neįgalieji ir 75 metų ir vyresni pensininkai – jiems priemokas kompensuoja valstybė. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas siūlo, kad vaistų priemokos kompensacija taptų prieinama visiems jau nuo 65 metų.

Senjorai vaistinę palieka pikti. „Visi vaistai dviem ar trimis eurais brangsta“, – LNK teigė vaistinėje sutikta senjorė.

Anot vaistinių lankytojų, brangsta ir kompensuojamieji vaistai, nors už šiuos vaistus neretam reikia ir taip nemažai primokėti.

„Virš dviejų šimtų eurų“, – sakė kitas pašnekovas. Kita moteris teigė, kad per mėnesį išleidžia apie šimtą eurų.

„Įvairiai. Apie 50 eurų“, – skaičiavo ir kita kalbintoji. 

Dabar kompensuojamuosius vaistus nemokamai gauna nepasiturintys, neįgalieji ir 75 metų ir vyresni pensininkai – jiems tiek bazinę vaistų kainą, tiek priemokas kompensuoja valstybė.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas sako, kad sparčiai kylant kainoms, atėjo metas nuleisti amžiaus kartelę – kompensuojamųjų vaistų priemokas dengti visiems jau nuo 65 metų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Pensinio amžiaus žmonės šiuo metu yra didelėje socialinėje atskirtyje. Statistika rodo, kad net 40 procentų šių žmonių yra rizikoje dėl skurdo. Taip yra todėl, kad išėjus į pensiją, disponuojamos pajamos krenta daugiau nei du kartus“, – sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Tokį siūlymą kalbintieji vertina palankiai. „Manau, kad gerai, nes yra žmonių, kuriems iš tikrųjų yra labai sunku. Tarkim, jei per mėnesį vaistams išleidžia papildomai 50 ar 70 eurų“, – sakė pašnekovė.

„Būtinai. Reikia riboti primokėjimus. Kiek žinau, Amerikoje virš 20 dolerių ir nemokama. Daugiau negali išleisti“, – pritarė kalbintas vyras.

Nuleidus amžiaus kartelę kompensuojamieji vaistai nemokami taptų papildomai 217 tūkst. žmonių, iš biudžeto tai pareikalautų 7 mln. eurų.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys neatsako, ar sutiktų visą kompensuojamųjų vaistų kainą apmokėti asmenims nuo 65-erių metų. 

„Šiandien kol kas yra diskusijos, bet nėra sprendimų. Noriu, kad suprastume, kad Vyriausybė ir Sveikatos apsaugos ministerija tikrai rūpinasi, kad būtų konkurencingos tos kainos“, – sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Taip kam reikalingi vaistai, dazniausia yra israsoma trims menesiams, tai ir gaunasi nemazas maiselis. Jei tarkim zmogus numire po poros savaiciu, like vaistai ismetami, bet jei gydytojai rasys menesiui kaip anksciau, tai jiems tu vaistu israsinejimas prideda labai dideli darbo kruvi ir nelieka laisvu talonu-vietu kitiems pacientams. Dulkys ekonomistas tai galetu placiau pamastyti kaip turetu ir galetu buti ....

Henrikas

Henrikas portretas
Nu kompensuokite viska. Bet teks ir mokescius padvigubinti. Sekmes mokant mokescius :)

Pil.

Pil. portretas
Vieną kartą mačiau senute kuri pirko kompensuojamųjų vaistų puse politeleninio maišelio .Klausiu jos ,jus sau tiek daug perkate vaistų komensuojamu ,sako taip ,kaip nepirksi kuriuos išrašo gydytoja,negydis paskiau, užpyks.Sako, bet aš jų negerių, aš sakau nu taip , jūs tiek vaistų gertumėte tai jau seniai būtumėt numirusi..Tai štai kaip naudojami brangūs kompensuojami vaistai , kur nueina pinigai iš biudžeto ,vaistų kompensacijai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių