Quantcast

Stebuklingas vaistas – kanapių aliejus?

  • Teksto dydis:

LNK laidoje „Yra, kaip yra“ dalyvavęs ūkininkas tvirtina, kad geriausias aliejus yra gaminamas iš kanapių. Ūkininkas Nerijus sakys, kad šis augalas apipintas įvairiais mitais ir atėjo pats laikas juos sugriauti.

Vyras pasakos, kad tai nuostabus augalas ir maistas, ir vaistas, kuris turi daug omega rūgščių. Prieš 7 metus Nerijui buvo diagnozuota sunki autoimuninė liga – žvynelinė. Gydytojų prognozės buvo nekokios, o gydymo procesas - nemalonus. Nerijus pastebėjo, kad vasaros metu jo sveikata pasitaisydavo ir jis jausdavosi geriau, tačiau nežinojo kodėl. Po kurio laiko atrado Kanados mokslininkų mokslinius tyrimus, kurie rodė, kad kanapių aliejus gali padėti kovoje su sunkia liga.

Pradėjęs jį vartoti, vyras suprato, kad aliejus tikrai veikė ir ėmė pats spausti kanapes. Visa Nerijaus šeima naudoja kanapių aliejų bei sako, kad todėl stipriai pagerėjo visų šeimos narių imunitetas. Pats vyras vėl gali dirbti, jo liga sušvelnėjo ir yra kur kas mažiau pavojinga.

Maisto mokslų ir technologijų daktarė, docentė Dainora Gruzdienė laidoje sakys, kad daugiausia dėmesio reikia kreipti į tai, ar aliejus nėra modifikuotas. Moteris pasakos, kad Lietuvoje produkcija yra labai gera, o aliejus, atvežtas iš JAV ir Kanados, gali būti modifikuotas, kadangi tose šalyse tai yra leidžiama.

Docentė taip pat sugriaus mitą apie brangius alyvuogių aliejus. Moteris sakys, kad į Lietuvą vežamas prastas aliejus, nors mūsų šalyje kainuoja daug, be to, alyvuogių aliejus mums, šiauriečiams, nelabai tinka.

Dar vienas laidos dalyvis – sveikuolis Ovidijus, kuris sako, kad jo nuo vaikystės nedomino nei alkoholis, nei cigaretės. Prieš 21-erius metus vyras ryžosi kepenų ir tulžies pūslės valymui bei laidoje atskleis, kaip tai yra daroma. Anot vyro, būtina žinoti taisykles, kada ir kokio organo yra valymosi laikas. Ovidijaus atlikta procedūra atrodo taip – kelias dienas iki tol reikia atsikratyti streso, o atėjus valymosi dienai nuo 19 val. gerti po dvi stiklines aliejaus su citrinų sultimis. Taip kartoti kas 15 min. iki 21 valandos it tuo pačiu metu šildyti juosmenį.

Laida „Yra, kaip yra“ – ketvirtadienį 17 val. 25 min. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida  portretas
CBD yra vertingas.... Nordicoil.se bandykit siystisi

Antanas

Antanas portretas
Stebukladariai Lietuvos ūkininkai. Kanapes dar yra sveika parūkyti, geras kaifas

Kanapių aliejus

Kanapių aliejus portretas
Sveika, bet tik tol, kol vartoji su saiku, kaip ir su bet kokiu maistu/papildais ir t.t. Šiaip tikrai daug tų savybių gerų turi kanapių aliejus, bet stiklinėm nereikėtų vartoti... https://www.hempus.lt/2018/01/15/kanapiu-aliejus-kodel-ji-reikejo-pradeti-naudoti-jau-vakar/
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių