Quantcast

Šlapimo nelaikymą gydo pasitelkdami elektromagnetinį lauką

  • Teksto dydis:

Daug žmonių, ypač vyresnio amžiaus moterų, vargina šlapimo nelaikymas. Lietuvoje šią problemą jau galima pašalinti pasitelkiant naujovę – visiškai neinvazinį gydymą inovaciniu įrenginiu EMSELLA.

Ne tik moterų problema

Šlapimo nelaikymas – dažna problema. Moterims ji dažnai atsiranda po gimdymo, kai atsipalaiduoja dubens dugno raumenys. Pradinėse stadijose šlapimo nelaikymas pasireiškia čiaudint, kosint, juokiantis, keliant svorį, sportuojant, dažniausiai – šokinėjant per virvutę ar ant batuto. Vėliau, su amžiumi ši problema didėja – per dieną prireikia pakeisti vis daugiau įklotų.

Po gimdymo ir organizmui senstant dubens dugno raumenys silpsta ir vis prasčiau atlieka savo funkcijas, o kadangi jie tarsi krepšys prilaiko dubens organus, šiai funkcijai susilpnėjus, atsiranda ir šlapimo nelaikymas. Vis dėlto tai ne tik moterų problema. Abiejų lyčių asmenys juo suserga dėl įvairių neurologinių sutrikimų ar kitokių ligų.

Iki šiol šiai problemai spręsti gydytojai dažniausiai siūlydavo keisti gyvenimo būdą, gerti vaistus arba atlikti operaciją. Neseniai Lietuvoje atsirado dar vienas būdas – procedūros garsios medicininę įrangą gaminančios amerikiečių bendrovės BTL sukurtu įrenginiu EMSELLA. Procedūros skiriamos po išsamios konsultacijos su gydytoju. Gydymo kursą sudaro šeši 30 minučių trukmės gydymo seansai, jo rezultatai įrodyti klinikiniais tyrimais. Nustatyta, kad net 95 proc. pacientų po šešių procedūrų kurso pastebi pagerėjimą, 75 proc. – žymų pagerėjimą arba problema visiškai išnyksta. Kai kuriais atvejais šios procedūros padeda išvengti operacijos, skiriamos šlapimo nelaikymui gydyti.

Kaune procedūros EMSELLA aparatu atliekamos integralios estetikos klinikoje REVÙ CLINIC. Klinikos įkūrėja ir vadovė gydytoja Vilma Viliūšienė sako, kad jų klientai pastebi dar didesnį, nei nustatyta moksliniais tyrimais, pagerėjimą. "Šios procedūros viršijo lūkesčius", – teigia gydytoja.

Vilma Viliūšienė. 

Procedūra neinvazinė – ją atliekant net nereikia nusirengti. Jos metu pacientas sėdi ant specialios kėdės. EMSELLA paremta HIFEM® – aukšto dažnio fokusuoto elektromagnetinio lauko technologija, per vieną seansą sukeliančia 12 tūkst. dubens dugno raumenų susitraukimų, daug stipresnių nei Kėgelio pratimai. Tai sustiprina šiuos raumenis, jų augimą ir kraujotakos pagerėjimą, dėl to tiek moterys, tiek vyrai gali geriau kontroliuoti šlapinimąsi.

Visuomenei trūksta švietimo apie tai, kad šią problemą galima išspręsti, ypač dabar, kai tam nebūtini vaistai, gali neprireikti ir operacijos.

Nebeliko kompleksų priežasties

Įrenginiu sukuriamas elektromagnetinis laukas nukreipiamas į dubens dugno raumenis ir priverčia juos labai stipriai ir daug kartų susitraukti. Seanso metu laukas vis stiprinamas – žmogus jaučia vis intensyvesnius šių raumenų susitraukimus. "Procedūros metu pajutau, kaip iš tikrųjų turi susitraukti šie raumenys, to niekada nepavyko pasiekti pačiai atliekant Kėgelio pratimus. Į kliniką atvykdavau po nelengvos darbo dienos. Per tą pusvalandį, kol vykdavo procedūra, ir pailsėdavau", – užsiminė viena REVÙ CLINIC klienčių.

Moteris neslėpė, kad jai gydymo kurso prireikė dėl šlapimo nelaikymo problemų, kilusių po gimdymo. Ji pasakojo teigiamą efektą pajutusi jau po pirmųjų keleto procedūrų, o atlikus visą gydymo kursą, problema visai išnyko. "Iki šiol kartais naktį tekdavo keltis į tualetą – dabar visą naktį galiu išmiegoti ramiai. Galiu pakelti sūnų ant rankų nesibaimindama, kad dėl to nespėsiu į tualetą. Anksčiau dėl to labai kompleksavau, dabar esu rami", – prisipažino pašnekovė.

Deja, šlapimo nelaikymas neretai smarkiai apriboja žmonių, susiduriančių su šia problema, gyvenimą. Nežinodami, ar laiku suspės į tualetą, jie nesiryžta keliauti ir net bendrauti. Tačiau apie šlapimo nelaikymą jie dažnai gėdijasi pasipasakoti net artimiausiems žmonėms, gydytojui. Taip pakenkia patys sau, nes šią problemą lengviausia išspręsti tada, kai ji dar neįsisenėjusi.

"Visuomenėje trūksta švietimo apie tai, kad šią problemą galima išspręsti, ypač dabar, kai tam nebūtini vaistai, gali neprireikti ir operacijos. Deja, ypač moterys, susidūrusios su šia problema, yra linkusios kentėti. Bėgioja kas 15 minučių į tualetą, bet neieško būdų, kaip tą problemą išspręsti. Kai kurios moterys sako: tokia jau mano dalia, mano mamai taip buvo, o dabar – man. Tačiau tai neteisingas požiūris, nereikia su tuo susigyventi – reikia spręsti", – įsitikinusi V.Viliūšienė.

Įtampos tipo šlapimo nelaikymui gydyti

EMSELLA įrenginiu atliekamos procedūros dera su daugeliu kitų procedūrų, taikomų gydant šlapimo nelaikymą. Pasak gydytojos, jas galima kombinuoti tiek su lazeriu atliekamomis procedūromis, tiek su operacija, jei jos vis dėlto reikia. EMSELLA procedūros geriausiai tinka įtampos tipo šlapimo nelaikymui gydyti – būtent šis tipas siejamas su nusilpusiais ir savo funkcijų nebegalinčiais tinkamai atlikti dubens dugno raumenimis. Sustiprinus šiuos raumenis, išsprendžiamos problemos, kai staiga užeina noras šlapintis. Jei dubens dugno raumenys stiprūs, juos žmogus gali suspausti ir sulaikyti šlapimą, kad jis neišbėgtų iškart, kai tik užsinorima šlapintis.

Atlikus šešių procedūrų gydymo kursą, jo poveikis jaučiasi mažiausiai metus laiko. Jei žmogus pats savarankiškai treniruoja dubens raumenis atlikdamas Kėgelio pratimus, poveikis išliks ilgiau. "Gydymo kurso EMSELLA metu žmogus išmoksta taisyklingai atlikti Kėgelio pratimus – paaiškėja, kuris raumuo ir kaip turi susitraukti. Pasiektai formai ilgiau palaikyti tinka Kėgelio pratimai, tačiau jie mūsų įrenginiu pasiekiamo intesyvumo neatstoja", – pabrėžė V.Viliūšienė.

Dėl moksliniais įrodymais paremto efektyvumo šlapimo nelaikymo gydymas EMSELLA įrenginiu Vokietijoje yra kompensuojamas, šiuo metu tai svarstoma JAV.

Gerina seksualinę funkciją

EMSELLA padeda pašalinti ir šlapimo nelaikymo problemas, su kuriomis po prostatos operacijų susiduria vyrai. Žinoma, kad vyrai dvigubai rečiau susiduria su šlapimo nelaikymu, kylančiu dėl dubens dugno raumenų silpnumo. "Tačiau šie raumenys svarbūs ir seksualinei funkcijai, orgazmui pajusti, iš dalies gali turėti įtakos ir ejakuliacijos kontrolei. Taigi, šios procedūros gerina vyrų seksualinę kontrolę, abiejų lyčių atstovams didina orgazmo pajautimą", – vardijo gydytoja.

Žinoma, kad kraujotakos suintensyvėjimas dubens srityje didina vaisingumą. Šiuo metu atliekami tyrimai, kiek EMSELLA gali padidinti vaisingumą. O kai kuriose pasaulio vaisingumo klinikose prieš pagalbinio apvaisinimo procedūras jau atliekami keli kursai šiuo įrenginiu tam, kad būtų suaktyvinta kraujotaka dubens srityje ir tikimybė pastoti būtų didesnė. Ši procedūra planuojančioms pastoti moterims rekomenduojama ir dėl to, kad, esant stipriems dubens dugno raumenims, lengviau išnešioti ir pagimdyti kūdikį.

"Jei žmogus jaunas ir sveikas, šias procedūras galima atlikti seksualinei funkcijai pagerinti ir šlapimo nelaikymo profilaktikai. Sustiprinus dubens dugno raumenis EMSELLA įrenginiu, pagerėja tiek vyrų, tiek moterų seksualinio gyvenimo kokybė. Klientai prisipažįsta, kad atsiranda ir kitoks orgazmo pojūtis", – užsiminė V.Viliūšienė.

Šlapimo nelaikymui sustabdyti ir seksualinei funkcijai pagerinti skiriamos skirtingos programos EMSELLA įrenginiu. Šios procedūros yra ne tik veiksmingos, bet ir saugios. EMSELLA procedūrų patikimumas ir veiksmingumas įrodytas klinikiniais tyrimais. Įrenginys patvirtintas žinomiausiais pasaulyje saugumo sertifikatais – FDA ir CE.

Procedūros neatliekamos nėščioms moterims, taip pat moterims menstruacijų metu, žmonėms, turintiems širdies stimuliatorių. Gimdžiusioms moterims jos skiriamos praėjus ne mažiau kaip trims mėnesiams po gimdymo.

Galingesnis: gydant šlapimo nelaikymą EMSELLA inovaciniu įrenginiu, elektromagnetinis laukas sukelia dešimtis tūkstančių dubens dugno raumenų susitraukimų, nepalyginti stipresnių nei Kėgelio pratimai.

 


Vasarą – su nuolaida

Dubens dugno raumenys itin svarbūs gyvenimo kokybei, tad nepamirškite stiprinti ir jų. REVÙ klinikoje Kaune tai padaryti galima itin inovatyviu būdu – BTL EMSELLA įrenginiu, o vasarą taikoma speciali nuolaida!

REVÙ CLINIC, Vytauto pr. 23, Kaunas, labas@revuclinic.lt, +370 657 43 305, www.revuclinic.lt.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cmo

Cmo portretas
Kai valstybinių lygmeniu žmonėms specialiai gadinama sveikata tai tikrai bus ką gyditi

Alma

Alma portretas
Kaina,kokios eilės?

Roma

Roma  portretas
Kiek kainuoja 1 procedūra?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių