Quantcast

Skiepyti nuo COVID-19 svarstoma ir studentų miesteliuose

Siekiant paspartinti vakcinavimo nuo COVID-19 procesą, skiepyti svarstoma ir studentų miesteliuose, teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Su universitetais taip pat bendradarbiaujame ir tikimės ten sudaryti galimybes, – pirmadienį LRT radijui sakė ministras.

Jo teigimu, dėl tokios galimybės šiuo metu yra tariamasi.

„Studentų miesteliai, kur dabar atvyks naujieji studentai, tvarkysis savo dokumentus, apgyvendinimo klausimus“, – kalbėjo A. Dulkys.

Ministras taip pat sakė, kad šiuo metu vakcinavimo procesą paspartinti siekiama skambinant įmonėms ir skatinant vakcinuotis dideles žmonių grupes su šeimos nariais.

„Mobili komanda atvažiuos pas jus į instituciją, įstaigą, organizaciją ir ten labai patogiai visa tai galima padaryti“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Anot jo, taip pat siekiama, kad vakcinuotis skatintų šeimos gydytojai, vakcinavimas organizuojamas kitose masinio susibūrimo vietose, didžiuosiuose prekybos centruose.

Statistikos departamento sekmadienį skelbtais duomenimis, šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 304 tūkst. 43 žmonės, abiem – 1 mln. 105 tūkst. 312.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 46,6 proc. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DD

DD portretas
nepamirškit ie lovų paskiepyti

Aha nu jo

Aha nu jo portretas
Niekaip nesuprantu: jei jaunimas serga tik lengva forma, kam juos stabeliuot tais skiepais, kurie saugo tik nuo komplikaciju? Reikia pinigus isisavint? Prisipirko penkioms dozems, tai dabar ner kur prakist?

Tadas

Tadas portretas
Ar dėstytojai jau visi pasiskiepijo? Juk jie turi daugiausia šansų apkrėst puse univero!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių