Quantcast

Skaudantis dantis nebejauks savaitgalio planų

Suskaudus dantį klaipėdiečiams nuo šiol nebereikės ilgai kentėti – užklupus ūmiam skausmui galima kreiptis į budintį odontologą. Nors jo paslaugos bus nemokamos, tačiau piniginės namuose nereikėtų pamiršti.

Piktnaudžiaujančių nepriims

Nuo vasario pradžios Klaipėdos sveikatos priežiūros centre poilsio ir švenčių dienomis nuo 8 iki 20 val. teikiama skubi odontologinė pagalba.

Užklupus ūmiam dantų ar žandikaulio skausmui, reikėtų kreiptis į šios įstaigos Budinčio gydytojo tarnybą. Budintis odontologas bus iškviestas iš namų.

Jau pirmąjį paslaugos teikimo savaitgalį skubios pagalbos buvo prireikę vienai klaipėdietei.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė atkreipė dėmesį, kad pagalba bus teikiama tik dėl ūmaus skausmo, pavyzdžiui, atviro danties pulpos arba sutinus veidui dėl žandikaulio antkaulio uždegimo.

Pasitaiko atvejų, kai žmonės piktnaudžiauja situacija: kelias dienas ar net savaites kentę danties skausmą, tik savaitgalį susiruošia pas gydytoją.

Nustačius, kad paciento būklė neatitinka būtinosios pagalbos kriterijų, jam bus siūloma registruotis pas gydytoją odontologą įprasta tvarka.

Nemokamas – tik darbas

Sveikatos priežiūros centro vadovė taip pat akcentavo, kad nors gydytojo apžiūra bus nemokama, tačiau pacientui reikės susimokėti už panaudotas priemones ir medikamentus, išskyrus tam tikras išimtis, numatytas Sveikatos apsaugos ministerijos teisės aktuose.

Tiesa, palyginti su privačių odontologinių įstaigų teikiamų paslaugų įkainiais, čia kainos taip stipriai nesikandžios.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centras sutartį su uostamiesčio savivaldybe dėl budinčio odontologo paslaugos pasirašė trejiems metams.

Kiek anksčiau Klaipėdos sveikatos priežiūros centras buvo teikęs budinčio odontologo paslaugas. Vėliau šito atsisakyta, motyvuojant, kad paslaugos įkainiai yra gana maži, o pacientų nesulaukiama tiek daug, kad ji atsipirktų.

Viena privati odontologinė klinika uostamiestyje, teikianti skubią pagalbą užklupus ūmiam dantų skausmui, daugiausia tokių pacientų sulaukia pirmoje šeštadienio pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Privati klinika žvejybos uosto rajone, vadinasi Žavesys.

Miledi

Miledi portretas
Tai juk raso - Klaipedos sveikatos prieziuros centras. O tai yra taip vadinama 3 poliklinika.

jūra

jūra portretas
Ot tai straipsnis. Be jokios informacijos, kur yra tas centras!? Be to, koks adresas privačios klinikos, kuri priima savaitgaliais?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių