Quantcast

Siaubą išgyvenančiai Turkijai padės ir lietuviai: formuojama gelbėjimo komanda

„Tragediją išgyvenanti Turkija – ne viena“ – skelbia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. 

Anot ministro, šiuo metu Lietuvoje formuojama gelbėjimo komanda, kurioje bus ir penki Kauno greitosios medicinos pagalbos darbuotojai – vienas medikas ir keturi paramedikai.

„Peržiūrime, ką galima pasiūlyti turkams iš medicinos priemonių – visa tai vyks kartu su gelbėtojais. Pirmadienį Turkiją ir Siriją vienas po kito sukrėtė stiprūs žemės drebėjimai, dėl kurių buvo sugriauta tūkstančiai pastatų. Žuvusių skaičius artėja prie 8 tūkst., sužeistų daugiau nei 20 tūkst., tūkstančiai dingusių, tikėtina, liko po griuvėsiais. Gelbėjant juos brangi kiekviena minutė“, – feisbuke trečiadienį skelbė ministras.

„Matome tragediją Turkijoje ir turime jai padėti šią nelaimės valandą“, – trečiadienį per Vyriausybės posėdį sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Matome tragediją Turkijoje ir turime jai padėti šią nelaimės valandą.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui į Turkiją siųsti Lietuvos pareigūnų komandą atlikti gelbėjimo, paieškos ir kitus neatidėliotinus darbus.

Anot A. Bilotaitės, ketinama siųsti apie 40 specialistų komandą: daugiau kaip 30 pareigūnų iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, tris Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologus su šunimis ir ne mažiau kaip penkis Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojus.

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė pabrėžė, kad Lietuva pirmą kartą į užsienio valstybę siunčia paieškos ir gelbėjimo komandą padėti šalinti nelaimės padarinių.

Ministrų kabineto sprendimu Turkijai taip pat bus perduota 328 tūkst. eurų vertės materialinė parama. Iš valstybės rezervo skirta palapinių, elektrinių šildytuvų, patalynės, pledų, medicinos įrangos, vaistų.

Be to, 100 tūkst. eurų bus pervesta Turkijos vyriausybei.

Užsienio reikalų viceministras Jonas Survila savo ruožtu informavo, kad Užsienio reikalų ministerija dar papildomai perves 100 tūkst. eurų.

„Tikimės, kad šita pagalba bus naudinga ir prasminga šitoje situacijoje“, – teigė A. Bilotaitė.

Žmonių, žuvusių per galingus žemės drebėjimus Turkijoje ir Sirijoje skaičius trečiadienį viršijo 11,2 tūkstančio, o žmogiškąją nelaimės kainą taip pat parodė širdį veriančios scenos, kaip iš po griuvėsių ištraukiamas gyvas kūdikis ar kaip palūžęs tėvas laiko savo žuvusios dukters ranką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Lietuviai niekuo negali padėti,kainos Lietuvoje tokios didelės, kad niekam nelieka.Žmonems trūksta pinigų pragyvenimui, mokesčiams.Padeti ir aukoti už visus lietuvius turi Seimo nariai, vyriausybė ir turtingi verslininkai, jeigu tokių dar yra.Lietuvos žmones reikia gelbėti, miršta kelyje i ligonines,poliklinikas,randa lavonus namuose.Apie kokias pagalbos akcijas rašoma kitom šalim.

ane?

ane? portretas
Be jokios abejonės į Sirija niekas nevažiuos, nes ten ne tos pakraipos žmonės gyvena, ir jų bėdos mūsų nejaudina. Va jeigu šeimininkas važiuos,- tuomet kitas reikalas, ir mes iš paskos.

apgailėtina

apgailėtina portretas
sakyčiau pavėluotai jau,Kol nuo šeimininko suvaikšto įsakymai užtrunka. Ir kokia ta pagalba bus? NUVEŽ LGBT VĖLIAVU IR PADAINUOS?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių